Έκαναν Δέηση και προσευχήθηκαν για βροχή στη Βιάννο

Κρήτη
Έκαναν Δέηση και προσευχήθηκαν για βροχή στη Βιάννο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλήρος και πιστοί γονάτισαν και προσευχήθηκαν για ένα "θαύμα"

Η Βιάννος  «διψάει» φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.  Η ανομβρία που έχει χτυπήσει την περιοχή έχει φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους του ιστορικού Δήμου αφού στην περιοχή έχει να πέσει «καλή βροχή» από τον περασμένο Ιανουάριο, 10 δηλαδή, ολόκληρους μήνες.

Για τον λόγο αυτό χθες το απόγευμα έγινε δέηση στην εκκλησία του Ιερού Ναού του Μιχαήλ Αρχαγγέλου, με κλήρο και λαό και να προσεύχονται για ένα «θαύμα» στην περιοχή.

Μετά την Θεία Λειτουργία ιερείς και πιστοί γονάτισαν ελπίζοντας πλέον η περιοχή να ξεδιψάσει πολύ σύντομα γιατί η κατάσταση , όπως γίνεται αντιληπτό είναι απελπιστική.

«"Ελπίζουμε πλέον και "Θεού θέλοντος" να βρέξει. Ναι χθες έγινε δέηση στην εκκλησία της Βιάννου και τις προηγούμενες ημέρες στον Άγιο Αντώνιο της Άρβης. Ο κόσμος έχει απογοητευτεί και με το θρησκευτικό του συναίσθημα ελπίζει επιτέλους να βρέξει στην περιοχή μας. Οι ιερείς μας κάνουν δεήσεις αφού η χρονιά που διανύουμε είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών», αναφέρει στο neakriti.gr ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μπαριτάκης.

Ως γνωστόν, εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας που έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στους κατοίκους του ιστορικού Δήμου, οι κάτοικοι βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης καθώς φέτος ούτε λόγος για … λάδι στην περιοχή που θεωρείται η “μάνα του κρητικού ελαιόλαδου”, και όλοι γνωρίζουν την παροιμία: Από την Έμπαρο κρασί και από την Βιάννο λάδι…».

Οι  ελαιοπαραγωγοί περιμένουν εν αγωνίως στην περιοχή τους το πολυπόθητο νερό για να δροσιστούν οι καλλιέργειες τους που φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές  βρίσκονται στα όρια της ξηρασίας.

«Νερό δεν υπάρχει ούτε στις πηγές, ούτε στις γεωτρήσεις, ούτε πουθενά. Έχουν στερέψει τα πάντα. Μπήκαμε στο Νοέμβριο και δεν έχει βρέξει καθόλου εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και ο χειμώνας ο περυσινός ήταν τελείως άνυδρος. Αυτή η χρονιά δεν έχει ξαναυπάρξει» αναφέρει στο neakriti.gr ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης.

Σε κάθε περίπτωση η  Βιάννος  "διψάει" εδώ και μήνες  και οι κάτοικοι της έχουν φθάσει στα όρια της απόγνωσης αφού οι καλλιέργειες τους είναι ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή . 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News