default-image

Direct: Υπέρβαρο ένα στα δύο Κρητικόπουλα

Κρήτη
Direct: Υπέρβαρο ένα στα δύο Κρητικόπουλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον παράδεισο της μεσογειακής διατροφής, η παχυσαρκία βασιλεύει

Στην Κρήτη, τον τόπο που τις περασμένες δεκαετίες υπήρξε πρότυπο σωστής διατροφής οι συνήθειες άλλαξαν τόσο που σήμερα πια τα κρητικόπουλα νέας γενιάς έρχονται από νωρίς αντιμέτωπα με την σύγχρονη αυτή επιδημία.

Η αρνητική πρωτιά της παιδικής παχυσαρκίας που η χώρα μας κατέχει σταθερά τα τελευταία χρόνια, προβληματίζει.

Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης η πρωτοποριακή μελέτη Ρέα με επιστημονικά υπεύθυνη την κ. Λήδα Χατζή, καλείται από το 2007 και μέχρι και σήμερα να φωτίσει τα δεδομένα, να αναζητήσει τα αίτια, να ανοίξει δρόμο προκειμένου να μπει ένα φρένο.

1500 ζευγάρια μητέρας – παιδιού παρακολουθούνται στενά, με αφετηρία την εμβρυική ακόμη ηλικία των παιδιών και μέχρι και την ενηλικίωση τους με την ελπίδα πως θα εξαχθούν σωτήρια συμπεράσματα για τους παράγοντες που προκαλούν και επιτείνουν την παιδική παχυσαρκία.

Ένα στα δυο από τα Κρητικόπουλα που η μελέτη θέτει στο επίκεντρο είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο. Ποιοι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο καθοριστικό.

Γενετικά χαρακτηριστικά , παχυσαρκία της μητέρας, κάπνισμα, τηλεόραση , θηλασμός. Επιχειρούμε να δώσουμε απαντήσεις, κατευθύνσεις και επισημάνσεις των ειδικών για αυτή την επιδημία που αν δεν ανακοπεί θα επιφέρει ολέθριες συνέπειες.

- “Καμπανάκι” για την παιδική παχυσαρκία και στην Κρήτη.

- Μελέτη “Ρέα”: Μία έρευνα για το παιδί και την μητέρα.

- Παιδική παχυσαρκία: Αιτίες, κίνδυνοι, αντιμετώπιση.

Direct την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 21:45 με την Στέλλα Τερζάκη στην ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News