Ένα νηπιαγωγείο σε κατάσταση.... αποσύνθεσης

Κρήτη
Ένα νηπιαγωγείο σε κατάσταση.... αποσύνθεσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας από πατέρα μαθητή

Μια επιστολή γεμάτη αγανάκτηση για την κατάσταση του Νηπιαγωγείου Ελιάς, που συνοδεύεται και από τις φωτογραφίες, λάβαμε από τον Δημοσθένη Καρτσάκη, που δηλώνει γονιός παιδιού του νηπιαγωγείου.

Στην επιστολή αναφέρεται: «Είμαι δημότης Χερσονήσου και η κόρη μου φοιτά για δεύτερη χρονιά φέτος στο Νηπιαγωγείο Ελιάς.

Ένα σχολείο με δύο εξαιρετικές δασκάλες, που με το πάθος και την αφοσίωσή τους κάνουν τα παιδιά μας να το θεωρούν “το καλύτερο σχολείο του κόσμου”. Ο δικός τους και μόνο ενθουσιασμός είναι αυτός που υπερσκελίζει το ανεπαρκές κτήριο και την ακατάλληλη αυλή. 

Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκα στο σχολείο για μια ενημέρωση ρουτίνας. Μπαίνοντας στον χώρο που χρησιμοποιείται σαν γραφείο, παρατήρησα την ίδια άσχημη εικόνα που με είχε “εντυπωσιάσει” την πρώτη φορά, ένα χρόνο πριν. Το ξύλινο πάτωμα του λυόμενου κτηρίου βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης, δημιουργώντας προβλήματα υγιεινής, ασφάλειας και αισθητικής. Σχολίασα στη διευθύντρια ότι σε κανένα εργαζόμενο δεν αξίζει να εργάζεται σε ένα τέτοιο περιβάλλον και σε κανένα παιδί να διαπαιδαγωγείται εκεί.

Εκείνη, σαν απάντηση, προσφέρθηκε να μου δείξει τις επιστολές των τελευταίων χρόνων (!!!) προς τον Δήμο Χερσονήσου σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, επιστολές που μάλλον ο παραλήπτης τις έχει... αρχειοθετήσει από καιρό. Η άθλια εικόνα που σας κοινοποιώ στις φωτογραφίες με στενοχωρεί και με εξοργίζει πραγματικά σαν πολίτη και σαν γονέα. Με εξοργίζει εξίσου το γεγονός πως αυτοί που σε μια πενταετία, διοικώντας έναν από τους πιο πλούσιους Δήμους της χώρας, δεν κατάφεραν να επισκευάσουν ένα χαλασμένο πάτωμα, σύντομα θα ζητήσουν ανερυθρίαστα την ψήφο μας υποσχόμενοι ΠΑΛΙ ένα καινούργιο νηπιαγωγείο στην περιοχή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News