Εβδομάδα πολιτικών αφίξεων για την Κρήτη

Κρήτη
Εβδομάδα πολιτικών αφίξεων για την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εκδήλωση με προεκλογικό άρωμα απόψε στο Ηράκλειο ο Ν. Φίλης - Την Παρασκευή έρχεται Δ. Κουτσούμπας

Σε ρυθμούς πολιτικών αφίξεων θα κινηθεί και αυτή την εβδομάδα η Κρήτη. Στον μεν ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κάθοδο του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη την προηγούμενη εβδομάδα, αναμένουν σήμερα τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο οποίος απόψε θα μιλήσει στο Πολύκεντρο για τις προοδευτικές συμμαχίες στην Κεντροαριστερά, ενώ αύριο το απόγευμα θα συμμετάσχει σε κομματική σύσκεψη, με προεκλογικό άρωμα, στη Ν.Ε. Ηρακλείου.

Στο δε τοπικό ΚΚΕ αναμένουν την Παρασκευή τον γενικό γραμματέα του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος θα πραγματοποιήσει 3ήμερη περιοδεία σε Χανιά και Ηράκλειο... Αναλυτικότερα, όπως έχει ανακοινώσει η Οργάνωση Αϊ Γιάννη του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, διοργανώνει απόψε πολιτική εκδήλωση στο Ηράκλειο, με κεντρικό καλεσμένο και ομιλητή το γνωστό στέλεχος του κόμματος και τέως υπουργό Νίκο Φίλη.

Η εκδήλωση έχει θέμα “Αριστερά, Κεντροαριστερά και προοδευτικές συμμαχίες”, και θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «τα σύννεφα της Ακροδεξιάς, σε συνεργασία με τις σκληρές δυνάμεις του Νεοφιλελευθερισμού και του Μεταμοντέρνου, απεργάζονται τη συρρίκνωση ή και την κατάργηση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Ήδη οι εξελίξεις στην Πολωνία, την Ουγγαρία και την Αυστρία, η άνοδος της Ακροδεξιάς και του φασισμού στη Γαλλία με τη Λεπέν, στη Σουηδία, στη Γερμανία κ.λπ. βυσσοδομούν ενάντια στη Δημοκρατία και επαναφέρουν τον εφιάλτη του φασισμού. Στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι όμηρος της ισχυρής ακροδεξιάς ομάδας του με τους Σαμαρά, Βορίδη και Γεωργιάδη, ενώ προβάλλει το θανατηφόρο ασφαλιστικό για τους φτωχούς του Χιλιανού δικτάτορα και δολοφόνου Πινοσέτ.

Υπάρχει ένα μείζον πολιτικό θέμα στρατηγικής συμμαχιών της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, καθώς και κάθε προοδευτικής δύναμης, για να ισχυροποιηθεί το κράτος κοινωνικής πρόνοιας υπέρ των εργαζομένων και των αδυνάτων.

Ταυτόχρονα, να υπάρξει βάθεμα της Δημοκρατίας σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, διότι οι κατακτήσεις των πολιτικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων, που έγιναν με σκληρούς αγώνες και αίμα του λαού, δεν είναι δεδομένες».

Τα όσα θα πει ο κ. Φίλης απόψε στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου αναφορικά με την πορεία πλεύσης και τις επιδιωκόμενες συμμαχίες στον κεντροαριστερό χώρο αναμένονται με ενδιαφέρον, δεδομένου ότι ο ίδιος είχε έγκαιρα θέσει το ζήτημα των προοδευτικών συμμαχιών ως διέξοδο πολιτική στη μεταμνημονιακή εποχή.

Το ενδιαφέρον εντείνει βέβαια το γεγονός ότι ο Νίκος Φίλης συνηθίζει να κεντρίζει έως και να προκαλεί πολιτικά με τις τοποθετήσεις του και το ότι ο ίδιος, μετά την “καρατόμησή” του από το κυβερνητικό σχήμα, συνηθίζει τα “αντάρτικα” εσωκομματικά πυρά.

Με ακόμα μεγαλύτερο, εσωκομματικό ενδιαφέρον, αναμένονται τα όσα θα πει ο Νίκος Φίλης κατά την αυριανή σύσκεψη στη Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται να μπουν στο “μικροσκόπιο” τα προεκλογικά και η στήριξη υποψηφίων σε Περιφέρεια Κρήτης και Δήμο Ηρακλείου.

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας φέρεται να συντάσσεται με τα τοπικά στελέχη που διαφωνούν-εναντιώνονται στη στήριξη τού νυν περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, ενώ είναι θιασώτης της στήριξης της υποψηφιότητας του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης των “Ενεργών Πολιτών Ηρακλείου” Ηλία Λυγερού, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, το επόμενο μεσημέρι θα ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Ηρακλείου (με ή χωρίς τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ).

Θυμίζουμε ότι κ. Λυγερός θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα “Ελευθέριος Βενιζέλος”, στο κτήριο της Λότζιας, στις 12 το μεσημέρι μεθαύριο Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

Τριήμερη επίσκεψη Κουτσούμπα

Επί ποδός αφίξεων βρίσκονται, την ίδια ώρα, στο τοπικό ΚΚΕ, που αναμένουν τον Δημήτρη Κουτσούμπα την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου. Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ θα επισκεφτεί την Κρήτη από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του έχει ως εξής:

* Παρασκευή 9/11

- Στις 9 π.μ., επίσκεψη στις φυλακές του Ιτζεδίν.

- Στις 12 μ., περιοδεία και ομιλία στους εργαζόμενους στο λογιστήριο του ομίλου ΣΥΝ.ΚΑ., στα Χανιά.

- Στις 9 μ.μ., ομιλία σε εκδήλωση-συνεστίαση των Τ.Ε. Χανίων και Ρεθύμνου, στο κέντρο “Κονταρός”, στις Βρύσες Αποκορώνου Χανίων.

* Σάββατο 10/11

- Στις 12 μ., χαιρετισμός στα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων, προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο.

- Στις 6:30 μ.μ., ομιλία σε σύσκεψη της Τ.Ε. Ηρακλείου, με θέμα “Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κάνουμε την πραγματική διαφορά”, στο Μέγαρο Ντορέ (5ος όροφος, πλατεία Ελευθερίας), στο Ηράκλειο.

* Κυριακή 11/11

- Στις 2 μ.μ., ομιλία σε εκδήλωση-συνεστίαση της Τ.Ε. Ηρακλείου, στο κέντρο “Άνοδος” στο Γάζι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News