Κρήτη

Πιάνουν δουλειά οι 8μηνίτες της Κοινωφελούς

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθούν έντεκα άτομα, τα οποία θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Διευθύνσεις και τις υπηρεσίες της Π.Ε. Λασιθίου

Πολύτιμες “ενισχύσεις” σε προσωπικό λαμβάνουν τις ημέρες αυτές οι υπηρεσίες στην Περιφέρεια και στους Δήμους της Κρήτης, αφού ξεκινούν να πιάνουν δουλειά οι προσληφθέντες 8μηνίτες συμβασιούχοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τους ΟΤΑ.

Για του λόγου το αληθές, εργασία ανέλαβαν πριν από λίγες ημέρες 26 άτομα στην Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Λασιθίου μέσω του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ “Δημόσια πρόσκληση Νο 8/2018 για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης των συμμετεχόντων”.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθούν άλλα έντεκα άτομα, τα οποία θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών στις Διευθύνσεις και τις υπηρεσίες της Π.Ε. Λασιθίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, «ενδιαφέρον προκαλεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέργων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως από τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Πάτρα και το Ηράκλειο.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των ειδικοτήτων που ζητήθηκαν για απασχόληση είναι μηχανολόγοι, μηχανικοί, διοικητικό προσωπικό, κλητήρες και οδηγοί.

Τα συνολικά 37 άτομα θα εργαστούν στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών, Τεχνικών Έργων, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ανάπτυξης, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, αλλά και στα τμήματα Τουρισμού και Πληροφορικής της Π.Ε. Λασιθίου.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ οι ασφαλιστικές εισφορές των ωφελουμένων, ενώ το 8μηνο θα αναγνωρίζεται και θα μετράει για τις επόμενες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ ως προϋπηρεσία στο Δημόσιο.

«Υποδεχτήκαμε με χαρά τους εργαζόμενους στην Κοινωφελή Εργασία. Για την Π.Ε. Λασιθίου είναι πολύ σημαντικό γεγονός η πρόσληψη των 37 ατόμων για το επόμενο οκτάμηνο, καθώς θα ενισχυθούν με προσωπικό οι υπηρεσίες μας», επισήμανε με δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη.

Παράλληλα, η κ. Πετράκη χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι οι ωφελούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση, αλλά και να δουν πώς λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες.

Επισήμανε, επίσης, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων στην Π.Ε. Λασιθίου είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικού-Οικονομικού κ. Μαγδαληνή Βούλγαρη ανέφερε ότι οι προσλήψεις αυτές θα δώσουν ανάσα στις υπηρεσίες της Π.Ε. Λασιθίου, που είναι υποστελεχωμένες λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το ενδιαφέρον που προκαλεί η συμμετοχή των ωφελουμένων για τις υπηρεσίες τις Π.Ε. Λασιθίου από διάφορα μέρη της Ελλάδας επισήμανε, τέλος, ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Προσωπικού και Μισθοδοσίας κ. Κώστας Μαντζουράνης.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια