Κρήτη

Πρώτη στη λίστα η Κρήτη στις πράξεις υιοθεσίας και αναδοχής

Κατακόρυφη αύξηση των πράξεων υιοθεσίας στην Ελλάδα δείχνουν τα στοιχεία έρευνας που παρουσιάζει η Ελληνική Στατιστική Αρχή - Στη κορυφή της σχετικής λίστας η Κρήτη

Μεγάλη αύξηση των υιοθεσιών στην Ελλάδα δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής στατιστικής εταιρείας, με τη Κρήτη μάλιστα να αποδεικνύεται πρωτοπόρα.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία οι πράξεις υιοθεσίας στη χώρα το 2017 ανήλθαν σε 393, παρουσιάζοντας αύξηση 77,8% σε σύγκριση με τις 221 πράξεις το 2016.

Η μεγαλύτερη αύξηση, σε απόλυτες τιμές, παρατηρήθηκε στη μεγάλη γεωγραφική περιοχή των Νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης με το ποσοστό να αγγίξει το 93,8%.

Εκτός από τις υιοθεσίες, η Κρήτη πρωτοστατεί και σε ότι αφορά την αναδοχή.

Όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι περαιτέρω ώθηση στο θεσμό της υιοθεσίας αναμένεται να δώσει ο νέος νόμος που προβλέπει ανάμεσα σε άλλα επίσπευση των διαδικασιών.

Στη Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο η συζήτηση για το νέο νόμο για την υιοθεσία και την αναδοχή αναμένεται να ανοίξει στις 21 Νοεμβρίου οπότε και η Κοινωνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνει ημερίδα ανοιχτή για τους επαγγελματίες και το κοινό.

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

2016: 221 πράξεις υιοθεσίας

2017: 393 πράξεις υιοθεσίας 

Αύξηση: 77,8%

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια