Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στον ΟΗΕ!

Κρήτη
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στον ΟΗΕ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέλος του Διεθνούς Δικτύου Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ (UN SDSN/Sustainable Development Solutions Network) είναι από την 1η Οκτωβρίου το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο προχώρησε στην υποβολή αναλυτικής υποψηφιότητας στο UN SDSN, μετά από σχετική πρόταση του Νίκου Παπαδάκη, καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και πρ. μέλους του Advisory Board του UNDP/RCPAR (σε συνεννόηση με το UN SDSN Greece) και συνακόλουθα μετά τη θετική εισήγηση του πρύτανη, καθηγητή Οδυσσέα Ζώρα στο Πρυτανικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 19ης/7/2018.

Μετά την εξέταση της υποψηφιότητας του Π.Κ., η Executive Committee του UN SDSN ενημέρωσε επισήμως, την 1η Οκτωβρίου 2018, ότι «ενθουσιωδώς ενέκρινε τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης ως μέλος του Δικτύου».

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το διεθνές κύρος και την εξωστρέφειά του.

Το Δίκτυο UN SDSN ιδρύθηκε από τον τέως γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Κi-Moon, και άρχισε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 2012, µε σκοπό να συνδέσει την ακαδημαϊκή κοινότητα µε προσωπικότητες και φορείς λήψης αποφάσεων στους χώρους της κεντρικής διοίκησης, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας των πολιτών απ’ όλο τον κόσμο, στην προσπάθεια για επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης. Διευθυντής του διεθνούς Δικτύου είναι ο καθηγητής Jeffrey Sachs του Earth Institute του Columbia University. Η Γραμματεία του Δικτύου φιλοξενείται από την Οργάνωση “SDSN Association” (www/unsdsn.org/aboutus/sdsn-association), η οποία ιδρύθηκε το 2014 µε σκοπό την υποστήριξη του Δικτύου UN SDSN στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και έχει γραφεία στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη.

Τα µέλη οργανώνονται σε εθνικά ή περιφερειακά δίκτυα, µε σκοπό την προώθηση βιώσιμων έργων και λύσεων, τη σύνταξη εκπαιδευτικού υλικού σχετικά µε τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη συνεισφορά στον καθορισμό της ατζέντας δράσης σε διεθνές επίπεδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News