Θέλουν να βάλουν μπλόκο στην ελληνογερμανική συνέλευση

Κρήτη
Θέλουν να βάλουν μπλόκο στην ελληνογερμανική συνέλευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο

Έντονες αντιδράσεις στο Ηράκλειο εν όψει της ελληνογερμανικής συνέλευσης καθώς σύλλογοι και φορείς είναι πανέτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις. Εκπρόσωποι των Μαρτυρικών Χωριών της Κρήτης και η Ελληνογερμανική Συνέλευση χαρακτηρίζουν την συνέλευση επαίσχυντη και όπως λένε θα συνεχίσουν τον «ιερό αγώνα για Δικαιοσύνη και Αποζημίωση». Στην πρώτη γραμμή και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. που στηρίζει τον αγώνα.

Ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει είναι ότι το βράδυ της Τετάρτης φυγαδεύτηκε με την άφιξή του στο Ηράκλειο για να παραστεί στην συνέλευση, ο Γερμανός υφυπουργός Νόρμπερτ Μπάρτλε.

Τώρα το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, οι Ενώσεις Θυμάτων Ολοκαυτωμάτων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μαρτυρικών Χωριών της Κρήτης και η Πρωτοβουλία εναντίον της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, σύλλογοι και φορείς, διατρανώνουν την αντίθεσή τους στη συνέλευση και διεκδικούν την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, ενώ ακολουθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο «Lyttos Beach» στην Ανάληψη του δήμου Χερσονήσου, όπου λίγο μετά τις 7 σήμερα το απόγευμα ξεκινήσει η Συνέλευση.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης θα παραχωρήσει δείπνο στις 8 το βράδυ.Ωστόσο όπως έχει γίνει γνωστό στις εργασίες δε θα συμμετάσχει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News