Ζητούν να μπει μάθημα στα σχολεία για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών

Κρήτη
Ζητούν να μπει μάθημα στα σχολεία για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Πρέπει το παιδί να μάθει πότε σταματάει το χάδι αγάπης και πότε ξεκινάει το καταστροφικό χάδι."

Σε μία αξιόλογη πρωτοβουλία προχώρησαν γονείς του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου και συγκεκριμένα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, δεδομένης και της αύξησης περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στα σχολεία της χώρας και δη της Κρήτης.

Με επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, το Δ.Σ του συλλόγου ζητά να μπει μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης – σεξουαλικής «προστασίας» των παιδιών από τις πρώτες κιόλας τάξεις του Δημοτικού, με απώτερο στόχο την αφενός την έγκαιρη γνώση των παιδιών και την μείωση της σεξουαλικής κακοποίησης.

Αναλυτικά η επιστολή που έχει σταλεί και στην Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης:

 "«Μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης»

Εκπροσωπώντας το σύνολο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε με τη σειρά μας, ότι στο σχολικό περιβάλλον υπάρχει ελλιπής και αποσπασματική ενημέρωση αναφορικά με την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και την προστασία των παιδιών.

Μέχρι σήμερα οι όποιες προσπάθειες στην κατεύθυνση αυτή, είναι σποραδικές και μη συντονισμένες και δεν αφορούν τα σχολεία στο σύνολο τους, καθώς απουσιάζει ένα συντονισμένο Σχέδιο Δράσης για το παιδί με ένα κράτος σύμμαχο - συντονιστή.

Πρόταση και όραμα μας είναι να υπάρξει σωστή καθοδήγηση των παιδιών ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα θύματα. Εκτιμούμε ότι με την ένταξη διδασκαλίας του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης – σεξουαλικής «προστασίας» των παιδιών από τις πρώτες κιόλας τάξεις του Δημοτικού, θα επιτύχουμε μείωση της σεξουαλικής κακοποίησης.

Πρέπει το παιδί να μπορεί να ξεχωρίσει πότε σταματάει το χάδι αγάπης και πότε ξεκινάει το καταστροφικό χάδι."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News