Τι αλλάζει στο καθεστώς με τα γυαλιά; Αντιδρούν οι οπτικοί

Κρήτη
Τι αλλάζει στο καθεστώς με τα γυαλιά; Αντιδρούν οι οπτικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν μπορούμε να δεχόμαστε "χαρτιά" αντί χρημάτων» δηλώνουν οργισμένοι οι οπτικοί

«Εγκλωβισμένος» στο νέο σύστημα χορήγησης γυαλιών οράσεως προσπαθεί εδώ και ημέρες να χρησιμοποιήσει το voucher των 100 ευρώ χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών υποστηρίζει ότι η νέα διαδικασία οδηγεί σε δεινή οικονομική κατάσταση τα καταστήματα ζητώντας από τους ασφαλισμένους να δείξουν κατανόηση.

Οι οπτικοί, σε ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λένε πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν σε εκβιασμούς, ζητώντας την παρέμβασή του για την επίλυση του ζητήματος.

«Δεν μπορούμε να δεχόμαστε "χαρτιά" αντί χρημάτων, αλλά την ίδια στιγμή να είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε με μετρητά ΦΠΑ, εμπορεύματα, πάγια έξοδα, τους εργαζόμενους, τους φόρους μας κλπ. Ταυτοχρόνως "αδιόρατος" παραμένει ο χρόνος πληρωμής μας, ενώ την εξόφλησή μας, μας την υπόσχονται» λένε οι οπτικοί.

Την κατανόηση των ασφαλισμένων ζητά και ο ΕΟΠΥΥ που καλεί τους οπτικούς να τηρήσουν το νόμο, τονίζοντας ότι το νέο σύστημα σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τους πολίτες

Ο ΕΟΠΥΥ έχει δώσει παράταση ενός ακόμα μήνα στη διάρκεια ισχύος των voucher, δηλαδή μέχρι τέλος Δεκεμβρίου και με εξελίξεις να αναμένονται στο επόμενο διάστημα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News