Η ιστορία της Ιωάννας που καθήλωσε τους τηλεθεατές της εκπομπής «Ώρα Αιχμής»

Κρήτη
Η ιστορία της Ιωάννας που καθήλωσε τους τηλεθεατές της εκπομπής «Ώρα Αιχμής»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» μίλησαν τέσσερις Κρητικοί που βρήκαν την τύχη τους μακριά από την πατρίδα

Η Χρυσούλα, ο Μιχάλης, η Ιωάννα και η Ελένη… τέσσερις άνθρωποι από την Κρήτη που στην εποχή της κρίσης άφησαν το νησί για να ψάξουν μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό.

Σίγουρα οι τρεις Κρητικές και ο ένας Κρητικός εκπροσωπούν όλους εκείνους του Έλληνες που στα χρόνια της κρίσης έφεραν τα πάνω κάτω στην ζωή τους και έθεσαν τις βάσεις για μια νέα ζωή μακριά από την πατρίδα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV αναφέρθηκαν στις συνθήκες που συνάντησαν στο εξωτερικό, αλλά και στην στεναχώρια που πήραν οι δικοί τους άνθρωποι όταν τους ανακοίνωσαν την απόφαση τους να φύγουν.

Είμαι μικρά δράματα που συμβαίνουν δυστυχώς σε κάθε κρητική οικογένεια η οποία αναγκάζεται να αποχαιρετήσει μέλη της τα οποία ακολουθούν το δρόμο της μετανάστευσης.

Στην διάρκεια του τηλεοπτικού αέρα δεν έλειψαν και οι δυνατές στιγμές συγκίνησης.

Από την Κρήτη στην Ολλανδία για το γιο τους

Η Χρυσούλα Μανωλιούδη - Σωπασή έφυγε με τον σύζυγό της και τα παιδιά της στην Ολλανδία για να σταθούν στο πλευρό του πρωτότοκου αγοριού τους που βρέθηκε στην χώρα της Ευρώπης ως ένα εξαιρετικό ποδοσφαιρικό ταλέντο. Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά έχουν στήσει το δικό τους σπιτικό, με την Κρήτη όμως και τους δικούς τους ανθρώπους να λείπουν πολύ από την ζωή τους.

Μονόδρομος η φυγή στο εξωτερικό

Ο Μιχάλης Χριστουλάκης από το Ρέθυμνο ζει μεταξύ της Ολλανδίας και της Ελβετίας με το πλούσιο βιογραφικό του να έχει πλέον ένα δυνατό αντίκρισμα στην Ευρώπη. Η απόφαση για τον ίδιο να φύγει στο εξωτερικό φάνταζε μονόδρομος. Μαζί του στην Ελβετία σήμερα είναι και ο αδελφός του Αντρέας, με αποτέλεσμα και τα δύο παιδιά της οικογένειας να έχουν ακολουθήσει τον δρόμο της μετανάστευσης.

Κατάθεση ψυχής από την Κρητικιά

Η Ιωάννα Καναβάκη μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» από την Κοπεγχάγη της Δανίας. Πρόκειται για ένα ακόμα δυνατό μυαλό που εγκατέλειψε την Κρήτη κυνηγώντας μια καλύτερη ζωή. Σήμερα είναι στέλεχος της κορυφαίας τράπεζας της Δανίας, με την Κρήτη και την οικογένεια όμως να της λείπουν καθημερινά.

Από την Κρήτη στη Γερμανία για να διδάξει

Η Ελένη Αρμάου είναι εκπαιδευτικός στο ευρωπαϊκό σχολείο της Στουτγκάρδης στην  Γερμανία. Μάλιστα πριν καταλήξει εκεί, πέρασε για αρκετό διάστημα από το αντίστοιχο σχολείο της Κωνσταντινούπολης. Η Ελένη συνηθισμένη πλέον στην ζωή στο εξωτερικό, μοιράστηκε με τους τηλεθεατές της εκπομπής την δική της εμπειρία.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή «Ώρα Αιχμής»:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News