default-image

Οικογενειακοί γιατροί: Direct όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κρήτη
Οικογενειακοί γιατροί: Direct όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποχρεωτική εγγραφή σε οικογενειακούς γιατρούς

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο μοντέλο του υπουργείου υγείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με μεγάλο πρωταγωνιστή τον οικογενειακό γιατρό.

Από την 1η Ιανουαρίου ο νέος αυτός θεσμός είναι υποχρεωτικός για όλους κι άρα υποχρεωτική και σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της απαραίτητης εγγραφής παρότι το ενδιαφέρον προς το παρόν κινείται χαμηλά επίπεδα τόσο από τους πολίτες όσο και από τους γιατρούς.

Ποιο το πλαίσιο σχεδιασμού της νέας αυτής λειτουργίας του ΕΣΥ στο οποίο το Υπουργείο υγείας ποντάρει πολλά εκτιμώντας πως ο οικογενειακός γιατρός μπορεί να αποτελέσει το πρώτο σημείο επαφής του κάθε πολίτη με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ταυτοχρόνως να λειτουργεί ως σύμβουλος υγείας και πλοηγός του σε αυτό. Οι οδηγίες εγγραφής ,τι σημαίνει η μη ένταξη στο σύστημα. Ποιο το πλαίσιο καθηκόντων και υπηρεσιών του οικογενειακού γιατρού.

Γιατί προς το παρόν οι πολίτες εμφανίζονται ανενημέρωτοι και επιφυλακτικοί γυρνώντας την πλάτη στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Πως η κυβέρνηση προσδοκά βελτίωση παροχών και οικονομική εξοικονόμηση από ιδιωτικές ιατρικές δαπάνες. Γιατί στον αντίποδα επικρατεί προβληματισμός με φόντο τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και τον φόβο περιορισμού της ελεύθερης επιλογής γιατρού. Επιχειρούμε να δώσουμε απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα των πολιτών.

Direct με την Στέλλα Τερζάκη την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 22:00 στην ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News