Προβληματισμός και στην Κρήτη για την κλιματική αλλαγή

Κρήτη
Προβληματισμός και στην Κρήτη για την κλιματική αλλαγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εκπόνηση ενός Περιφερειακού Σχεδίου για την Κλιματική αλλαγή προχωρά η Περιφέρεια Κρήτης ενόψει των αλλαγών και στο νησί μας που θα επιφέρει τις επόμενες δεκαετίες στο νησί μας.

Σε 6 μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάρτιση του Περιφερειακού σχεδιασμού για την προσαρμογή στην Κλιματική αλλαγή, έργο που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κρήτης.

Επιστήμονες θα βάλουν στο μικροσκόπιο τη λειψυδρία, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την αύξηση της θερμοκρασίας, την ξηρασία, τη διάβρωση και όχι μόνο προκειμένου να εκτιμηθούν οι κίνδυνοι για το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία.

Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η κατάρτιση ενός σχεδιασμού ο οποίος θα δίνει απαντήσεις γύρω από τις δράσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν κατά της κλιματικής αλλαγής, η οποία επηρεάζει την καθημερινότητα μας, την τοπική οικονομία, τον τουρισμό και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τον Νίκο Καλογερή, στο πλαίσιο των κλιματικών μεταβολών 11 τομείς της τοπικής οικονομίας θα βρεθούν στο επίκεντρο, μεταξύ αυτών η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία και ο τουρισμός.

Την ίδια ώρα, εγκρίθηκε η υλοποίηση για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού καταγραφής της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Περιφέρεια Κρήτης, έργο προϋπολογισμού 900.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει δίκτυο σταθερών αστικών και περιαστικών σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε Ηράκλειο και Χανιά.

Στόχος είναι η αξιολόγηση του κινδύνου ώστε να προταθούν ρεαλιστικές λύσεις για τον περιορισμό της ρύπανσης και την προστασία του πληθυσμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News