Κρήτη

Γερμανικές αποζημιώσεις : Ανυποχώρητοι στον αγώνα για δικαιοσύνη και αποζημίωση

Από το “ΟΧΙ” στον Άξονα, στον αγώνα για Δικαιοσύνη και Αποζημίωση - Συνάντηση μνήμης και αγώνα

Μια σημαντική εκδήλωση “μνήμης και αγώνα” πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου από το “Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα” με ομιλία του ιστορικού Γιώργου Μαργαρίτη.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Τις μέρες αυτές ο ελληνισμός τιμά το έπος της Αλβανίας και την μεγαλειώδη Εθνική μας Αντίσταση απέναντι στον φασιστικό Άξονα, που υποχρέωσε τους Συμμάχους μας να αναφωνήσουν το περίφημο «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». Τιμούμε τη συγκλονιστική Θυσία της Ελλάδας, που πλήρωσε βαρύτατο φόρο αίματος για την ηρωική και ανυπότακτη στάση της, υποχρεώνοντας τον Walter Funk, Υπουργό Οικονομικών της ναζιστικής Γερμανίας, να ομολογήσει ότι «η Ελλάδα δέχτηκε τις συνέπειες του πολέμου, όπως ίσως

Υποκλινόμαστε με σεβασμό στις εκατοντάδες χιλιάδες των νεκρών μας στη διάρκεια της Κατοχής. Διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε σθεναρά και ανυποχώρητα τις γερμανικές οφειλές.

Κι όμως, κάποιοι, λίγες μέρες μετά την εθνική επέτειο, ετοιμάζονται να υποδεχθούν στην ηρωική Μεγαλόνησο, την περιβόητη «Ελληνογερμανική Συνέλευση», έναν δούρειο ίππο της γερμανικής αποικιοκρατικής πολιτικής στην Ελλάδα. Κάνουμε σε όλους σαφές ότι οι εξοργιστικές αυτές μεθοδεύσεις του βαθέος γερμανικού κράτους, που στοχεύουν στην υπονόμευση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και την περαιτέρω λεηλασία της χώρας μας, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Με βάση τα παραπάνω, και η συνάντηση μνήμης και αγώνα το Σάββατο 27.10.2018, στις 11.00 πμ, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Εισήγηση για το νόημα του ΟΧΙ τότε και σήμερα θα πραγματοποιήσει ο διαπρεπής ιστορικός Γιώργος Μαργαρίτης, Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Α.Π.Θ. Στη συνέχεια θα υπάρξουν παρεμβάσεις εκπροσώπων Ενώσεων Θυμάτων, Μαρτυρικών Χωριών & Δήμων, επιστημονικών & κοινωνικών φορέων.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με στόχο τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και το συντονισμό της κινητοποίησης της 1ης Νοέμβρη ενάντια στην Ελληνογερμανική Συνέλευση στη Χερσόνησο.
- Τιμούμε το έπος του 1940 και την Εθνική μας Αντίσταση
-Διασώζουμε την ιστορική μνήμη από τη λήθη και την παραχάραξη
-Αντιτασσόμαστε στις νέο-αποικιοκρατικές γερμανικές μεθοδεύσεις
- Αγωνιζόμαστε για Δικαιοσύνη & Αποζημίωση!
-Κλιμακώνουμε την κινητοποίησή μας εναντίον της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης»

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε συνεργασία με:

ΕΝΩΣΗ ΘΥΜΑΤΩΝ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ Δ. ΒΙΑΝΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΘΥΜΑΤΩΝ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΔΑΜΑΣΤΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΘΥΜΑΤΩΝ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΟΚΑΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΜΑΣΤΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΗΣ ΣΥΚΙΑΣ «Ο ΤΣΙΛΙΒΔΙΚΑΣ»

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ»

Σχόλια