Κρήτη

Τελευταίο αντίο αύριο στον Γιάννη Ρομπογιάννακη

"Έφυγε" από τη ζωή ένας αγαπητός Δήμαρχος και πρώην Αντινομάρχης

Θλίψη στην αυτοδιοίκηση της Κρήτης και δη στην κοινωνία της Μεσαράς λόγω του χαμού του Γιάννη Ρομπογιαννάκη, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών μετά από πολύμηνη μάχη με την υγεία του.

Ο Γιάννης Ρομπογιαννάκης, γεννημένος στο Ζαρό το 1940, υπάλληλος και στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας, είχε διατελέσει και πρώην Δήμαρχος Μοιρών, από το 1982 μέχρι το 1990, σε συνολικά δυο θητείες, ενώ είχε διατελέσει και Αντινομάρχης Ηρακλείου.

Ένας άνθρωπος αγαπητός και γνωστός στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, με το παρατσούκλι «Ρομπόγιαννης».

Η κηδεία του Γιάννη Ρομπογιαννάκη θα τελεστεί αύριο στις 3 το μεσημέρι, από τον μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου των Μοιρών.

Συλλυπητήριο ψήφισμα εξέδωσε και η Ένωση Δημάρχων Κρήτης για τον θάνατο του Γιάννη Ρομπογιαννάκη.

"Η Ένωση Δημάρχων Κρήτης( ΕΝ.ΔΗ.Κ.) πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του αγαπητού συναδέλφου και φίλου Γιάννη Ρομπογιαννάκη, πρώην Δημάρχου Μοιρών και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Ο Γιάννης Ρομπογιαννάκης με μακρά διαδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον πρώτο και δεύτερο βαθμό, θήτευσε Δήμαρχος Μοιρών και υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου και Αντινομάρχης.

Η διαδρομή και η δράση του σημάδεψαν την πολιτική, κοινωνική και αυτοδιοικητική ζωή του τόπου μας.

Ξεχώριζε για πολλά, χαρακτηριστική όμως ήταν η απλότητα, η εργατικότητα, η διορατικότητα και η σαφήνεια του λόγου του.

Άνθρωπος διεκδικητικός και ενεργός, παθιαζόταν με την άμεση και αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων και των υποθέσεων της τοπικής κοινωνίας που υπηρέτησε για πολλά χρόνια.

Ένας γνήσιος δημοκράτης, με προσήλωση σε υψηλά ιδανικά, αρχές και αξίες.Αγαπητός στους συναδέλφους του για την απλότητα και ευγένεια του χαρακτήρα του.

Το έργο που δημιούργησε στο Δήμο Μοιρών έδωσε πνοή και προοπτική για τη μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής.

Αγαπητέ συνάδελφε θα μας λείψουν η αρχοντιά σου , η μεγαλοψυχία σου και η σεμνότητά σου.
Καλό σου ταξίδι. Αιωνία η μνήμη σου".

Σχόλια