Σήμερα οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς - Τι ισχύει για τις κατασχέσεις;

Κρήτη
Σήμερα οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς - Τι ισχύει για τις κατασχέσεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμβουλές για τις επιδοτήσεις και τις περιπτώσεις των κατασχέσεων

Πριν πάρουν στα χέρια τους τα χρήματα των επιδοτήσεων οι παραγωγοί της Κρήτης θα τα έχουν κιόλας... “δώσει” σε διάφορες υποχρεώσεις, στην κάλυψη σημαντικών αναγκών, αλλά ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων θα παρακρατηθεί από τις τράπεζες, τις Ενώσεις, τον ΕΛΓΑ, τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το ακατάσχετο των επιδοτήσεων ισχύει, βέβαια, μέχρι το ποσό των 1.250 ευρώ, ωστόσο αυτό προϋποθέτει να έχει ο παραγωγός, μέσω λογιστικού γραφείου, δηλώσει τον λογαριασμό που θα μπει η επιδότηση. Πάρα πολλοί παραγωγοί όμως, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να γλιτώσουν την κατάσταση λόγω υπέρογκων χρεών, δεν έχουν μπει καν σ' αυτή τη διαδικασία, κι έτσι από τα ΑΤΜ θα πάνε να “εισπράξουν” μόνο... ενημερωτικά χαρτάκια!

Με μεγάλη αγωνία περιμένουν τα ποσά του 70% της βασικής ενίσχυσης σήμερα πάνω από 90.000 παραγωγοί στην Κρήτη και γύρω στους 600.000 παραγωγούς σε ολόκληρη τη χώρα. Πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ στην Κρήτη και 700 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα σε πανελλαδικό επίπεδο κατατίθενται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Και τα περιμένουν με αγωνία, γιατί με τα χρήματα αυτά έχουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και οι πιο “τυχεροί” μπορεί να βάλουν και λίγο από το πανάκριβο πετρέλαιο θέρμανσης στα σπίτια τους, καθώς δεν έχουν την πολυτέλεια να προγραμματίζουν να έχουν χρήματα για τον σκοπό αυτό, αργότερα που θα κρυώσει ο καιρός και θα μπει για τα καλά ο χειμώνας.

«Εγώ δε νομίζω ότι θα βάλουν ούτε πετρέλαιο. Τουλάχιστον αυτό αφορά τους γνήσιους αγρότες. Οι ετεροεπαγγελματίες που κάνουν και άλλη δουλειά πέρα από τα αγροτικά, μπορεί να βάλουν λίγο πετρέλαιο», έλεγε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” χθες ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News