Με δακρυσμένα μάτια ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στην τελετή παράδοσης της δωρεάς στην ΕΛΑΣ

Κρήτη
Με δακρυσμένα μάτια ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στην τελετή παράδοσης της δωρεάς στην ΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία της Όλγας Γεροβασίλη η τελετή παράδοσης της δωρεάς της οικογένειας του Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ)

Στιγμές συγκίνησης από το Μιχάλη Λεμπιδάκη, αλλά και ευγνωμοσύνη από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης του στόλου που αγόρασε η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη για τις αστυνομικές δυνάμεις της Κρήτης.

Η κίνηση αυτή της οικογένειας Λεμπιδάκη, αποτελεί την πλέον ειλικρινή έκφραση ευγνωμοσύνης προς την τοπική ΕΛΑΣ για την επιτυχή έκβαση της απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη, μετά από 186 ημέρες ομηρίας.

Στη Σχολή Αστυφυλάκων πραγματοποιήθηκε η διαδικασία παράδοσης, παρουσία ολόκληρης της οικογένειας του Κρητικού επιχειρηματία.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, σχεδόν ένα χρόνο μετά το τέλος της ομηρίας των 186 ημερών, δώρισε, συνολικά 30 περιπολικά οχήματα στις αστυνομικές δυνάμεις της Κρήτης.

Συγκινημένος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Παρουσία της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Όλγας Γεροβασίλη, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, καθώς και σύσσωμης της ηγεσίας της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, με τα μάτια δακρυσμένα και το χέρι στην καρδιά, δήλωσε, για ακόμη μία φορά, την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι συνέβαλαν στη διάσωσή του από τα χέρια των απαγωγέων.

O Μιχάλης Λεμπιδάκης, στο χαιρετισμό του επεσήμανε:

«Εκ μέρους όλης της οικογένειας μου, θέλω να ευχαριστήσω και πάλι θερμά την  Ελληνική Αστυνομία για τη βοήθεια που μας πρόσφερε κατά τη διάρκεια της περσινής μας περιπέτειας και βέβαια για την ασφαλή της κατάληξη.

Πέρα από τον επαγγελματισμό, τη υπερπροσπάθεια, την αποτελεσματικότητα, όλοι οι δικοί μου, μου μιλάνε συνεχώς για το ανθρώπινο πρόσωπο των αστυνομικών που βρέθηκαν κοντά τους, που τους πρόσφεραν ψυχική συμπαράσταση, ελπίδα, διακριτική καθοδήγηση για να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούσαν.

Η σημερινή δωρεά ανταποκρίνεται στην επιθυμία μας να γίνει πιο ασφαλής, να γίνει πιο άνετη και αποδοτική η δουλειά αυτών των ανθρώπων. Ελπίζουμε ακόμα να συντελέσει στην αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας.

Στρατηγέ μου, φίλοι αξιωματικοί, άντρες και γυναίκες της Αστυνομίας, είμαστε ευγνώμονες. Ευχόμαστε τα αυτοκίνητα και ο υπόλοιπος ειδικός εξοπλισμός που θα ακολουθήσει με βάση τις ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, πραγματικά να διευκολύνουν το έργο σας. Ευχαριστώ».

H Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη ανέφερε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, ένα χρόνο μετά την πετυχημένη αστυνομική επιχείρηση απελευθέρωσης του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Πριν από την απελευθέρωση, είχαν προηγηθεί 186 ημέρες αγωνίας σε μια δύσκολη υπόθεση, που συγκίνησε και είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Δύσκολη υπόθεση, πρώτα απ’ όλα για τον ίδιο και τους δικούς του ανθρώπους, που βίωσαν μέρα και νύχτα αυτή την περιπέτεια.

Δύσκολη και για τους ανθρώπους της Ελληνικής Αστυνομίας, που εργάστηκαν για μήνες, επίμονα και μεθοδικά, για να μπορέσει να βρεθεί ο Μιχάλης Λεμπιδάκης πάλι κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία. Και στους αστυνομικούς εδώ στην Κρήτη, αλλά και στο εξειδικευμένο προσωπικό που συνέδραμε από κεντρικές υπηρεσίες της Αθήνας.

Ξέρετε όλοι, καλύτερα από εμένα, ότι σε τέτοιες υποθέσεις απαιτούνται ιδιαίτερα λεπτοί και προσεκτικοί χειρισμοί. Γιατί η επιτυχία από τη τραγωδία απέχει ελάχιστα.

Η Ελληνική Αστυνομία, ειδικά στο θέμα των απαγωγών, έχει να επιδείξει υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού: Καταγράφει από τα υψηλότερα ποσοστά εξιχνιάσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Με δυο λόγια, η αστυνομία έχει καταφέρει να εξιχνιάσει σχεδόν όλες τις υποθέσεις απαγωγών στην Ελλάδα και, αυτό από μόνο του, είναι ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής τυχόν επίδοξων μιμητών. 

Κυρίες και κύριοι,

Είμαστε σήμερα εδώ με αφορμή τη δωρεά των οχημάτων στην Ελληνική Αστυνομία από την οικογένεια Λεμπιδάκη.

Είναι σίγουρο ότι η δωρεά των οχημάτων, που αριθμούν σε 30 ειδικά οχήματα και περιπολικά, θα συμβάλει ώστε η Αστυνομία να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στο έργο της και στην εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας όλων των πολιτών.

Γιατί θέλουμε τις επιτυχίες στις μεγάλες υποθέσεις, αλλά θέλουμε και την   ανταπόκριση στα μικρά, στα καθημερινά ζητήματα: Σε αυτά που για τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να μην αποτελούν είδηση, αλλά απασχολούν τον κόσμο.

Θέλουμε την Αστυνομία δίπλα στον πολίτη και στην υπηρεσία του πολίτη. Να εμπεδώνει στην πράξη το αίσθημα ασφάλειας, υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα των πολιτών, χτίζοντας έτσι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι τα νέα οχήματα του στόλου να είναι καλοτάξιδα και τα πληρώματά τους να έχουν επιτυχίες. Και το προσωπικό της ΕΛΑΣ να επιτελεί το έργο του, θέτοντας κάθε μέρα όλο και πιο ψηλά τον πήχη του επαγγελματισμού.

Σας ευχαριστώ.»

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε σήμερα όλοι εδώ και νομίζω ότι η συγκίνηση όλων μας είναι μεγάλη, γιατί πρέπει όλοι να συγχαρούμε την Ελληνική Αστυνομία για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Όλοι είμαστε δίπλα όλοι είμαστε μαζί το γνωρίζεται πολύ καλά αυτό πως για μεγάλο χρονικό διάστημα η οικογένεια δέχτηκε όλη αυτή την πίεση για να μπορεί να την αντέξει εκ μέρους της περιφέρειας θα ήθελα να εκφράσω κα Υπουργέ σ’ όλους τους αστυνομικούς της Κρήτης και όχι μόνο τους αξιωματικούς αλλά και όλους τους αστυνομικούς.

Στρατηγέ μου να ξέρεις ότι η Περιφέρεια πάντα είναι ανοιχτή για να μπορεί να βοηθήσει και με εξοπλισμό και σε προηγούμενη προβληματική περίοδο γιατί πρέπει να πούμε κ. Υπουργέ σημαντικό εξοπλισμό για όλη την Κρήτη και επίσης να πω ότι σε όλη τη νέα περίοδο θα βοηθήσουμε να ολοκληρώσουμε να γίνει μία εξαίρετη δωρεά από την περίφημη οικογένεια Λεμπιδάκη, αλλά πρέπει να πάρουμε και άλλα για να μην έχουμε τα προβλήματα που υπάρχουν γιατί εμείς στην Κρήτη ότι λέμε το κάνουμε.

Άρα μόνο ευχαριστίες, στην οικογένεια να είναι καλά, κ. Γιάννη να χαίρεστε όλη την οικογένεια, τον πατριάρχη της οικογένειας, γιατί γνωριζόμαστε πολλά χρόνια πριν και είναι τιμή για την Κρήτη να έχει τέτοιους επιχειρηματίες».

Δείτε το ρεπορτάζ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News