Κρήτη

Viral η αποκάλυψη Κοτζιά στην ΚΡΗΤΗ TV

Οι ειδήσεις που βγήκαν από την εκπομπή από την εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη έπαιξαν παντού, σε ιστοσελίδες και τηλεόραση

“Φωτιές” άναψε στην κυβέρνηση η συνέντευξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στην εκπομπή “Αντιθέσεις” της “ΚΡΗΤΗ TV” με τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, καθώς αποκαλύφθηκε ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο τσακώθηκε με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος υποστήριξε πως την κυβέρνηση τη χρηματοδοτεί ο Τζορτζ Σόρος.

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε πως «δεν έχουμε κάνει Υπουργικά Συμβούλια για το θέμα της FYROM και δεν υπάρχει στην προγραμματική μας συμφωνία, άρα εμένα δε με δεσμεύει», και τόνισε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς έγιναν τέσσερα Υπουργικά, αλλά ο ίδιος ο κ. Καμμένος δεν προσήλθε. Η είδηση έγινε viral, το βίντεο από την εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη έπαιξε παντού, σε ιστοσελίδες και τηλεόραση, το νέο κανάλι OPEN έκανε πρεμιέρα του δελτίου ειδήσεων με το απόσπασμα από την “ΚΡΗΤΗ TV”, ενώ υπήρξαν και ανακοινώσεις από τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝ.ΑΛ.

Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι «ο πρωθυπουργός έκανε γενικές αναφορές, είπε τα ουδέτερά του, ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της ίδιας γραμμής, και η άλλη πλευρά έλεγε ότι “τα συμφωνήσαμε χθες με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών”. Εγώ δεν ήξερα τι ειπώθηκε», συνέχισε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε: «Κλείνοντας ο πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, διεκόπη από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν... οχετό λάσπης.

Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα ότι, σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και ανέχεται αυτή η παραβίαση να καλύπτεται από έναΝ τόνο λάσπης, δεν μπορώ να είμαι. Αλλά αυτό δεν είναι προσωπικό ζήτημα, είναι ηθικό ζήτημα».

Μια τέτοια δήλωση δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και απορίες, οι οποίες δε δημιουργούνται μόνο από τους βουλευτές και τα στελέχη της αντιπολίτευσης, αλλά και από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία ανέφερε: «Καλό θα ήταν πράγματα, διάλογοι, συζητήσεις που διαμηνύονται σ’ ένα Υπουργικό Συμβούλιο, σε μια Πολιτική Γραμματεία, σε όργανα που χρειάζεται εμπιστευτικότητα να μη διαρρέουν έτσι και μετά από μέρες».
Από εκεί κι έπειτα, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το Κίνημα Αλλαγής ζητούν από την κυβέρνηση να φερθεί με τρόπο υπεύθυνο και να ξεκαθαρίσει επίσημα για τις καταγγελίες Κοτζιά.

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Τζορτζ Σόρος. Δεν το λέει η Νέα Δημοκρατία, αλλά δημοσίως πια ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει στους πολίτες ποιους εννοεί ο κ. Καμμένος ότι χρηματίζονται, ή έχει πάθει ξανά αφωνία, όπως στο Υπουργικό Συμβούλιο;».

Από την άλλη, το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει πως «αυτή η δημόσια αποτυπωμένη καταγγελία δεν μπορεί να αποσιωπηθεί από τον πρωθυπουργό. Και βέβαια, η ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτονόητο ότι θα παρέμβει άμεσα και θα εξετάσει εις βάθος τις καταγγελίες».

Ν.Κ.

Σχόλια