default-image

Τα «μπλόκα» και οι αγρότες ξαναχτυπούν από Δευτέρα

Κρήτη
Τα «μπλόκα» και οι αγρότες ξαναχτυπούν από Δευτέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες

Με τον αποκλεισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ σε Ηράκλειο και τα Χανιά, βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες που ανήκουν στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων την ερχόμενη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου (και όχι Νοεμβρίου όπως εκ παραδρομής γράψαμε χθες).

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα Αγροτών, που ανήκουν στη δύναμη του Παγκρήτιου Συντονιστικού Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα, για το αμέσως επόμενο διάστημα αποφάσισαν τα εξής: στις 29 Οκτωβρίου παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ σε Χανιά και Ηράκλειο για το ζήτημα των εξισωτικών αποζημιώσεων και του αποκλεισμού συνολικά 58 περιοχών από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και στις 14 Νοεμβρίου συμμετοχή στην απεργία, στα οποία και καλούν εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες σε όλες τις πόλεις τις Κρήτης.

Βέβαια, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη στη Λάρισα ή τη Νίκαια, προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για το στήσιμο των αγροτικών μπλόκων σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτή η σύσκεψη αναμένεται να γίνει στις 9 Δεκεμβρίου. Θα αρχίσουν έτσι οι προετοιμασίες, προκειμένου να βγουν και τα τρακτέρ στους δρόμους της Βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ενώ την ίδια ώρα τα δικά τους μπλόκα θα έχουν σε ισχύ και οι αγροτοκτηνοτρόφοι που εντάσσονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, σε διάφορα σημεία της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News