Στο επίκεντρο η διαχείριση στερεών απορριμμάτων

Κρήτη
Στο επίκεντρο η διαχείριση στερεών απορριμμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις οι φορείς διαχείρισης στην Κρήτη

Με ζητούμενο την αποτελεσματική διαχείριση των στερεών απορριμμάτων στην Κρήτη, τόσο από πλευράς περιβάλλοντος όσο και οικονομικής άποψης, συνεδρίασε η ΠΕΔ Κρήτης, προκειμένου να προτείνει τη λειτουργία έως τριών φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων, όπως ορίζει ο νόμος, ανά περιφέρεια.

Δήμαρχοι εξέφρασαν τις ενστάσεις τους γύρω από τον αριθμό των φορέων διαχείρισης ενώ υπήρξαν προτάσεις ακόμα και για τη λειτουργία ενός φορέα διαχείρισης.

Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, θα πρέπει να λάβουμε αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, μακριά από τοπικισμούς, τόνισε ο Αντώνης Ζερβός.

«Θα πρέπει να βρεθεί λύση εδώ και τώρα», τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός εξηγώντας ότι τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά καθώς στα μέσα Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες για τους νέους φορείς.

Τελικά, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, οι φορείς να είναι 3 και συγκεκριμένα, η ΔΕΔΙΣΑ στα Χανιά, ο ΕΣΔΑΚ στο Ηράκλειο και η Ανατολική Κρήτη με όλους τους Δήμους του Νομού Λασιθίου, μαζί με τον Δήμο Χερσονήσου, Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου. 

Θέση για την επίμαχη απόφαση θα λάβουν πολύ σύντομα τα δημοτικά συμβούλια των δήμων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News