Παραμένουν τα κενά στα σχολεία 1,5 μήνα μετά το πρώτο κουδούνι

Κρήτη
Παραμένουν τα κενά στα σχολεία 1,5 μήνα μετά το πρώτο κουδούνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών σε Ρέθυμνο και Χανιά  

Άλυτα παραμένουν τα κενά στα σχολεία του Ρεθύμνου και των Χανίων, παρά το ότι φτάνουμε στον Νοέμβριο.

Με έναν μαθηματικό - και αυτόν εδώ και μία μόλις εβδομάδα - λειτουργεί το Λύκειο Περάματος στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να διαμαρτύρονται σχετικά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας την πλήρη κάλυψη των κενών συνολικά.

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί πως κινούνται διαδικασίες λειτουργίας του Γυμνασίου Γαράζου ως Πειραματικού, σε μια προσπάθεια να στελεχώνεται έγκαιρα και άρτια με εκπαιδευτικούς.

Τα κενά στα σχολεία της Κρήτης, αλλά και τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, ωστόσο, έχουν προκαλέσει την αντίδραση της ΝΟΔΕ Χανίων, όπως και του γραμματέα Π.Ε. της Ν.Δ. και βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Με αφορμή το ενημερωτικό έγγραφο προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τα Γενικά Λύκεια της χώρας, με το οποίο, όπως υπογραμμίζει η ΝΟΔΕ Χανίων, «ο κ. Γαβρόγλου φέρνει τα πάνω κάτω στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών στο Λύκειο», το υπουργείο Παιδείας, όπως προσθέτει, «έχει εξαπολύσει αιφνιδιαστική και ολομέτωπη επίθεση σε όλες τις βαθμίδες και σε όλα τα γνωστικά πεδία, με σκοπό την ολοκληρωτική απαξίωση και την πλήρη αποδόμηση του δημόσιου σχολείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News