Κρήτη

"Direct" τα προβλήματα και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων στα ξενοδοχεία

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και το νέο εργασιακό τοπίο

Μετά την εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέου προεδρείου στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, οι νέες διεκδικήσεις, τα αιτήματα, η πραγματικότητα και τα προβλήματα των εργαζομένων, στο επίκεντρο νέων αγώνων.

Πώς βλέπουν τις εξελίξεις σε ότι αφορά τα εργασιακά οι εκλεγμένοι, ποια η κατάσταση που επικρατεί στα ξενοδοχεία για τους εργαζόμενους. Η βαριά βιομηχανία του τουρισμού, η συμβολή των εργαζομένων, οι αμοιβές και τα προβλήματα.

Τι γίνεται με τις συμβάσεις εργασίας, ποιες οι εξελίξεις με τις αμοιβές και ποια τα αγκάθια του χώρου. «Μαύρη» εργασία, μαθητεία, εκμετάλλευση και απλήρωτες υπερωρίες. Πώς σχολιάζουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό την πραγματικότητα, πώς βλέπουν την επόμενη σεζόν, τι ζητούν από την πολιτεία, λίγο πριν ενταχθούν στο σύνολο τους στο ταμείο ανεργίας, λαμβάνοντας ένα πενιχρό επίδομα.

Απόψε ευθέως ή αλλιώς “Direct” η πραγματικότητα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τα αιτήματά τους και οι διεκδικήσεις τους.

Στο studio συζητούν ο Νίκος Κοκολάκης - Πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, ο Γιώργος Κοφινάκης - Αντιπρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου και ο Νίκος Σμυρνάκης - Γενικός Γραμματέας Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου.

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στις 22:00 με τη Ράνια Μωραΐτη.

Σχόλια