Ο «Ορέστης» στην Κρήτη - Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς

Κρήτη
Ο «Ορέστης» στην Κρήτη - Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά το πέρασμά του «Ορέστη» στην Κρήτη

Αλλαγή άρδην του καιρικού σκηνικού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες, οι οποίες θα εκδηλωθούν και στην Κρήτη, ενώ δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Η ΕΜΥ, μετά τα νέα δεδομένα για τον καιρό και την πορεία που θα ακολουθήσει η νέα κακοκαιρία - το χαμηλό βαρομετρικό με το όνομα “Ορέστης” - εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σχετικά με το ποιες περιοχές θα πλήξει ο “Ορέστης”, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο και για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σχετικά με το πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη, ο “Ορέστης” έκανε αισθητή χθες την παρουσία τους στο νησί μας, με καταιγίδες που σημειώθηκαν τοπικά ισχυρές και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Κρήτη και με τους ανέμους να πνέουν νότιοι έως 7 μποφόρ.

Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς

Λόγω επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να διατηρήσουν κλειστό σήμερα (23/10) το φαράγγι της Σαμαριάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Χανίων αν οι καιρικές συνθήκες ομαλοποιηθούν και κριθεί ότι δεν έχουν γίνει ζημιές ο Δρυμός θα ανοίξει την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Τρίτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη (καθώς επίσης στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στις δυτικές Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα τη Στερεά Ελλάδα). Τα φαινόμενα και στην Κρήτη θα είναι έντονα και ενδέχεται τοπικά να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Οι άνεμοι θα διατηρηθούν στα επίπεδα των 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Από τις βραδινές ώρες σήμερα, τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Ο καιρός την Τετάρτη και Πέμπτη

Αύριο Τετάρτη, καθώς ο “Ορέστης” θα κινείται προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο, οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα.

Τέλος, από μεθαύριο Πέμπτη ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν προς την περιοχή μας, ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο (πτώση έως και 10 βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News