Κρήτη

Έρχεται ο 4ος Μαραθώνιος Κρήτης: Φορέστε αθλητικά & ξεκινήστε προπονήσεις

Στις 21 Απριλίου 2019 αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο Μαραθώνιος στα όμορφα Χανιά

Σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Κρήτης θα διεξαχθεί και φέτος ο Μαραθώνιος Κρήτης, δίνοντας την ευκαιρία στους δρομείς όχι μόνο να τρέξουν αλλά και να απολαύσουν τη διαδρομή.

Πρόκειται για τον 4ο Μαραθώνιο Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 και αυτός ο αγώνας δρόμου είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη.

Παράλληλα με τον Μαραθώνιο, θα διεξαχθούν οι αγώνες των 10 χλμ. (είναι αφιερωμένα στον Σμηναγό Ηλιάκη) και 5χλμ. όπου η συμμετοχή αναμένεται να είναι πολυπληθής.

Επίσης, στη διοργάνωση περιλαμβάνεται και αγώνας μικρότερης διαδρομής, 2,5χλμ. κοινωνικής προσφοράς για αρχάριους δρομείς κάθε ηλικίας.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 3ου Μαραθωνίου Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου του 2018 και έλαβε χώρα μέσα σε ένα εξαιρετικό αθλητικό και κοινωνικό κλίμα και απολαμβάνοντας τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών και των εμπλεκομένων φορέων, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή προχώρησε στον ορισμό της ημερομηνίας του Μαραθωνίου Κρήτης για το 2019 στις 21 Απριλίου.

Πρόθεση των διοργανωτών είναι ο Μαραθώνιος της Κρήτης να αποτελεί ετήσιο προορισμό των δρομέων την 3η Κυριακή του Απριλίου στο πλαίσιο του θεματικού αθλητικού τουρισμού.

Η Διοργάνωση περιλαμβάνει:

* Μαραθώνιο Δρόμο

* Αγώνα Δρόμου 10χλμ. και 5 Χλμ.

* Αγώνα Δρόμου κοινωνικής προσφοράς 2,5 χλμ.

Οι διαδρομές των αγώνων έχουν εκκίνηση και τερματισμό στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου έμπροσθεν της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και η διαδρομή του Μαραθωνίου επεκτείνεται στον Δήμο Πλατανιά με αναστροφή μετά το ιστορικό Μάλεμε και τον Ταυρωνίτη.

* Το Σάββατο, παραμονή των αγώνων και στο πλαίσιο της τελετής έναρξης, οργανώνεται Λαμπαδηδρομία στη μνήμη του Μακαριστού Ειρηναίου από τον Δήμο Κισσάμου – Πλατανιά και τον Δήμο Αποκορώνου.

* Την Παρασκευή, δύο ημέρες πριν το αγώνα, σε ειδική τελετή, συλλέγεται ο κότινος για το στεφάνωμα των Μαραθωνοδρόμων από την αρχαία ελιά των Βουβών στον Δήμο Πλατανιά.

Σχόλια