Με τον «Ορέστη» οι πολυπόθητες βροχές... επιτέλους στην Κρήτη

Κρήτη
Με τον «Ορέστη» οι πολυπόθητες βροχές... επιτέλους στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να... περάσει και από Κρήτη με αποτέλεσμα από σήμερα μέχρι μεθαύριο Τετάρτη να σημειωθούν βροχοπτώσεις

Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη. Το βαρομετρικό χαμηλό που κατέρχεται από τη Βορειοδυτική Ευρώπη προς το Ιόνιο αναμένεται να... περάσει και από την Κρήτη, με αποτέλεσμα από σήμερα μέχρι μεθαύριο Τετάρτη να έχουμε βροχοπτώσεις, ενώ υπάρχει πιθανότητα και για τοπικές καταιγίδες.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, εξάλλου, οι άνεμοι θα στραφούν από αύριο Τρίτη από νότιες διευθύνσεις, χωρίς να ενισχύονται ιδιαίτερα. Εντούτοις, από την Πέμπτη επανέρχονται οι βοριάδες, που στα νότια τμήματα της Κρήτης θα παρουσιαστούν ενισχυμένοι. Στο μεταξύ, η θερμοκρασία θα σημειώσει αύριο και μεθαύριο μικρή αύξηση στις βόρειες περιοχές του νησιού, ωστόσο από την Πέμπτη ο υδράργυρος θα υποχωρήσει σταδιακά σε χαμηλότερα επίπεδα.

Αναλυτικά, σήμερα θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα για ασθενή παροδική βροχή κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και δυτικής Κρήτης. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, «μετά το μεσημέρι αναμένεται να σημειωθούν βροχές στα νότια τμήματα των Χανίων και του Ρεθύμνου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές έως και ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά και νότια τμήματα της Κρήτης, ενώ στα ανατολικά τμήματα θα διατηρηθούν οι βόρειοι άνεμοι, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 17°C η ελάχιστη (χαμηλότερη θα είναι στα ορεινά) και η μέγιστη στους 23°C (στα νότια τμήματα θα είναι λίγο υψηλότερη)».

Τρίτη και Τετάρτη

Όπως επισημαίνει ο Μανόλης Λέκκας, «την Τρίτη και την Τετάρτη (σ.σ. αύριο και μεθαύριο) αναμένονται νεφώσεις με βροχές (κατά διαστήματα), κατά τόπους πιθανά έντονες, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα για εκδήλωση πρόσκαιρων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα στραφούν από νότιες έως και νοτιοανατολικές διευθύνσεις, με την έντασή τους να φτάνει στα 4 μποφόρ, με εξαίρεση κάποιες περιοχές στα βόρεια, που θα ενισχυθούν πρόσκαιρα λίγο περισσότερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ως προς τη μέγιστη τιμή της στα βόρεια, φτάνοντας στους 24 έως και 25°C».

Από την Πέμπτη επανέρχεται, πάντως, το «βόρειο ρεύμα, με μια ελαφρά ψυχρότερη αέρια μάζα να εισβάλει στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, προκαλώντας και πάλι βροχές κυρίως στα βόρεια τμήματα του νησιού».

«Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με την έντασή τους να ενισχύεται στο Αιγαίο, καθώς και σε νότια τμήματα της Κρήτης, όπου θα γίνεται καταβάτης. Η ένταση των ανέμων θα κυμαίνεται στα 5-6 μποφόρ, τοπικά στα πελάγη έως και τα 7 μποφόρ, και δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σταδιακά σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα», είπε, κλείνοντας, ο κ. Λέκκας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News