Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Τι θα γίνει στην Κρήτη

Κρήτη
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Τι θα γίνει στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βροχές και καταιγίδες κάνουν την εμφάνισή τους

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το καλοκαίρι παρατάθηκε και κάποιοι τολμηροί τουρίστες συνέχιζαν μέχρι αυτή την εποχή να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο νησί μας.

Αν και τον Σεπτέμβριο ήρθαν νωρίς τα πρωτοβρόχια με αποτέλεσμα να σημειωθούν αρκετές ημέρες κακοκαιρίας, εν τούτοις, ο Οκτώβριος έδειξε το «καλό» του πρόσωπο με άνοδο της θερμοκρασίας και πολλές μέρες ηλιοφάνειας.

Ωστόσο, σημαντική κακοκαιρία φαίνεται να επηρεάζει την Δευτέρα και την Τρίτη μεγάλο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα ως σήμερα.

Η Κρήτη αναμένεται να επηρεαστεί σημαντικά από το σύστημα κακοκαιρίας, όπως αναφέρει μιλώντας στο neakriti.gr ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Κώστας Λαγουβάρδος.

Από το βράδυ της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης 23 Οκτωβρίου το νησί μας πρόκειται να επηρεαστεί σημαντικά από τα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες να «σφυροκοπούν» την Κρήτη, τόσο στα πεδινά όσο και στα ορεινά.

Η θερμοκρασία, κατά το διάστημα της κακοκαιρίας, θα καταγράψει πτώση της τάξεως των 3-4 βαθμών Κελσίου και αναμένεται να κυμανθεί στους 18-20 βαθμού κατά το παραπάνω διάστημα.

Η πτώση προβλέπεται, σύμφωνα πάντα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, να γίνει πιο αισθητή το βράδυ της Τρίτης, όταν θα έχουν σταματήσει οι βροχές και οι ψυχρές αέριες μάζες θα κινούνται πάνω από τη χώρα.

Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου οι άνεμοι θα πνέουν σε δυτικές, νοτιοδυτικές διευθύνσεις όμως σταδιακά από το μεσημέρι της Τρίτης 23 Οκτωβρίου, όταν πάψουν οι βροχοπτώσεις,  αναμένεται να γυρίσουν σε δυτικούς.

Σημειώνεται ότι τα ως άνω στοιχεία βασίζονται στα δεδομένα που παρέχουν τα συστήματα πρόγνωσης μέχρι αυτή τη στιγμή και ενδέχεται να παρουσιάσουν μικρή μεταβολή το Σαββατοκύριακο. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου και ενημερώνει με διαρκείς ανακοινώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News