Κρήτη

Βραβεύτηκαν οι καλύτεροι πρεσβευτές του τουρισμού στην Κρήτη

Τα συγχαρητήρια στους βραβευθέντες απένειμε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης κ. Μιχάλης Βλατάκης

Τους ανθρώπους εκείνους που έχουν δώσει το καλύτερο τους εαυτό στο κομμάτι του τουρισμού, βράβευσαν τα τουριστικά γραφεία της Κρήτης, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης (ACTTA), ο οποίος γιορτάζει τα 42 χρόνια λειτουργίας του φέτος.

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, με τα μέλη και τους συνεργάτες του Συνδέσμου να συναντιούνται και να βραβεύουν τους εργαζόμενους που επέδειξαν σημαντική απόδοση και ζήλο την τρέχουσα σεζόν.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι πρωτεργάτες του τουρισμού στο νησί, οι καλύτεροι υπάλληλοι τουριστικών γραφείων, ενώ ένα ξεχωριστό βραβείο απονεμήθηκε στον πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γενς Πλέτνερ.

Στην καθιερωμένη του ομιλία ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μιχάλης Βλατάκης είπε για τη σεζόν που ολοκληρώνεται ότι «αριθμητικά πήγαμε καλά.

Είχαμε ακόμη ένα ρεκόρ αφίξεων, αλλά χωρίς τα πολυπόθητα ανάλογα έσοδα και τα κέρδη, επίσης, που αξίζει η τοπική οικονομία. Όμως εμείς όλοι που είμαστε σήμερα εδώ συνεχίζουμε την προσπάθεια, με ένα και μόνο σκοπό: την ποιότητα και τη διάρκεια, εάν θέλουμε επιτέλους να συμβαδίσουν κάποτε οι αριθμοί με τα έσοδα.

Η μόνη ελπίδα για να το καταφέρουμε είστε εσείς, οι άριστοι, που με το ήθος σας, την επαγγελματικότητά σας και τις υποδειγματικές υπηρεσίες σας ευχαριστείτε τους επισκέπτες μας και προκαλείτε τους συναδέλφους σας να σας ακολουθήσουν για την ποιότητα που πρέπει να προσφέρουμε». Ακολούθησε απονομή στους υπαλλήλους τουριστικών γραφείων που μπόρεσαν να παρευρεθούν. Όλοι οι τιμώμενοι παρέλαβαν αναμνηστική πλακέτα και δώρο ένα αεροπορικό εισιτήριο προσφορά των Aegean & Ellinair. Μετά από κλήρωση το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ κέρδισε η κ. Ειρήνη Αρμουτάκη από την εταιρεία StarBus. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν εκλεκτοί ξενοδόχοι-πρωτεργάτες του τουρισμού, όπως ο κ. Παύλος Χανιωτάκης από τα Χανιά, ο κ. Σήφης Βαρδάκης από το Ρέθυμνο, ο κ. Βασίλης Πλεύρης από το Ηράκλειο και ο κ. Λάκης Αικατερινίδης από το Λασίθι.

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου, το βραβείο του “Υποστηρικτή του τουρισμού της Κρήτης για το 2018” αποδόθηκε στον γερμανικό λαό, που αποτελεί το μεγαλύτερο διαχρονικά υποστηρικτή του τουρισμού του νησιού μας (σημειωτέον ότι μόνο τα τελευταία 5 χρόνια πάνω από 5 εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες έχουν επισκεφτεί την Κρήτη για πολυήμερες κυρίως διακοπές).

Το βραβείο, ένας “Χρυσός Κότινος”, απονεμήθηκε στον πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Γενς Πλέτνερ.

Στη συνέχεια μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους πάνω από 1.000 παρισταμένους στην εκδήλωση - όλοι φιλοξενούμενοι του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων - από τον γνωστό καλλιτέχνη Χρήστο Μενιδιάτη, ο οποίος μέχρι τις πρωινές ώρες διασκέδαζε τους ανθρώπους του τουρισμού της Κρήτης, μετά από μια δύσκολη και απαιτητική σεζόν.

Σχόλια