Το Ορθόδοξο ρήγμα διώχνει τους Ρώσους τουρίστες από την Κρήτη

Κρήτη
Το Ορθόδοξο ρήγμα διώχνει τους Ρώσους τουρίστες από την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρές οι επιπτώσεις στον κρητικό τουρισμό από τη διαφαινόμενη ρήξη Οικουμενικού και Πατριαρχείου Μόσχας

«Εάν ξεκινούσε τώρα η τουριστική σεζόν, θα βλέπαμε Ρώσους τουρίστες... με τα κιάλια»...

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο Αντίπας Σηφάκης τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο τουριστικό προϊόν της Κρήτης σε περίπτωση που λάβει σάρκα και οστά η ρήξη των σχέσεων Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πατριαρχείου της Μόσχας.

Η ρήξη των σχέσεων της Εκκλησίας της Ρωσίας με αυτήν του Φαναρίου έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς ο π. Αλέξανδρος Βολκόφ δήλωσε ότι «από τώρα και στο εξής, μέχρι να αλλάξει η στάση της Κωνσταντινούπολης, οι Ρώσοι ορθόδοξοι χριστιανοί δε θα επιτρέπεται να συμμετέχουν στη λατρεία, στη Θεία Κοινωνία ή στην προσευχή σε εκκλησίες υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Ούτε θα τους επιτραπεί να συμμετέχουν σε άλλα μυστήρια».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μειωθεί δραματικά ο αριθμός επισκεπτών από τη Ρωσία στις περιοχές εκείνες όπου μνημονεύεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης, δεδομένου ότι ο ρωσικός τουρισμός είναι στη βάση του κυρίως «θρησκευτικός». Η Κρήτη, λόγω του ημιαυτόνομου καθεστώτος και της ιδιαίτερης σχέσης που έχει με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θα πληγεί οικονομικά σε τουριστικό επίπεδο εάν δεν αλλάξει στάση και συμπεριφορά ο Βαρθολομαίος.

Οι κληρικοί θα αποφεύγουν τις επισκέψεις στις περιοχές αυτές, αφού δε θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις ακολουθίες, για τον φόβο της τιμωρίας. Μαζί τους θα συμπαρασύρουν και τους τουρίστες, αφού οι κληρικοί της Ρωσίας ηγούνται συνήθως προσκυνηματικών γκρουπ για το Άγιον Όρος και την Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News