default-image

Δραματική πρωτιά της Κρήτης στα τροχαία δυστυχήματα

Κρήτη
Δραματική πρωτιά της Κρήτης στα τροχαία δυστυχήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις πιο αιματοβαμμένες περιοχές της Ευρώπης η Κρήτη, στα θανατηφόρα τροχαία

Πολύ υψηλά στα ποσοστά θνησιμότητας βρίσκονται πολλές περιφέρειες της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και η Κρήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, πάνω από 25.000 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους στους δρόμους της Ευρώπης το 2014.

Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τον αριθμό των νεκρών πριν 10 χρόνια, όμως τα τελευταία χρόνια έχει σταματήσει να μειώνεται ο αριθμός των νεκρών από τροχαία, ενώ οι νεκροί στους δρόμους είναι 23 φορές παραπάνω από τον συνολικό αριθμό νεκρών στις μεταφορές με τρένα και αεροπλάνα μαζί.

Η μεγάλη διαφορά που παρατηρείται στον αριθμό των νεκρών στις διάφορες χώρες της Ευρώπης συνδέεται, όπως αναφέρει η Eurostat, πρωτίστως με την ποιότητα των οδικών δικτύων, αλλά και με κοινωνικο-οικονομικούς παράγοντες, όπως τα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων (παλαιά αυτοκίνητα είναι πολύ λιγότερο ασφαλή), αλλά και την τουριστική κίνηση και την οδηγική συμπεριφορά.

Στην πραγματικότητα, η μείωση των τροχαίων οφείλεται κυρίως στη βελτίωση της παθητικής ασφάλειας των νέων επιβατικών αυτοκινήτων με την είσοδο μηχανισμών που αυξάνουν την ασφάλεια των επιβαινόντων.

Στις πιο… αιματοβαμμένες περιφέρειες της Ευρώπης η Κρήτη

Μάλιστα, πολλές ελληνικές περιοχές, ανάμεσά τους και η Κρήτη, συγκαταλέγονται στις πιο αιματοβαμμένες περιφέρειες της Ευρώπης όσον αφορά στα τροχαία.

Πιο αναλυτικά, στην 4η θέση βρίσκεται η Δυτική Ελλάδα με 124 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους, ακολουθούν στην 5η θέση το Νότιο Αιγαίο με 119 νεκρούς, στην 6η θέση η Πελοπόννησος με 108 νεκρούς, στη 16η θέση η Κρήτη και η Στερεά Ελλάδα με 95 νεκρούς, ενώ στη 17η θέση βρίσκεται η Ήπειρος με 94 νεκρούς.

Από το 2013 έως το 2017:

1.029 τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη

287 νεκροί

Τα θύματα της ασφάλτου

Αριθμός θυμάτων

64 νεκροί

63 νεκροί

49 νεκροί (το τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου 14 νεκροί - 8 τον Αύγουστο)

               

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News