Τελευταίο Σαββατοκύριακο με καλό καιρό - Πότε «χαλάει»

Κρήτη
Τελευταίο Σαββατοκύριακο με καλό καιρό - Πότε «χαλάει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φθινοπωρινός αλλά σε γενικά επίπεδα αίθριος εμφανίζεται ο καιρός στην Κρήτη.

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που «σφυροκοπούσαν» το νησί την περασμένη εβδομάδα κόπασαν με συνέπεια η ηλιοφάνεια και ελάχιστες νεφώσεις να κυριαρχούν μέχρι και την Παρασκευή.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 22 βαθμούς στα πεδινά της Κρήτης και από 8 έως 16 στα ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις.

Ωστόσο, μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται να επικρατεί σε όλο το νησί την επόμενη εβδομάδα, κυρίως μετά την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Σταύρος Ντάφης.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Από σήμερα Πέμπτη έως και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου θα επικρατεί καλός καιρός με ηλιοφάνεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι θα πνέουν ασθενείς από 1 ως και 3 μποφόρ.

Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα κυμαίνεται ο καιρός στα Χανιά με λίγες νεφώσεις και την θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 24 βαθμούς Κελσίου η υψηλότερη για την Τετάρτη και την Πέμπτη. Στους 22 την Παρασκευή και το Σάββατο ενώ την Κυριακή αναμένονται βροχές.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς 2-3 μποφόρ δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους κατοίκους του Ρεθύμνου να απολαύσουν τους περιπάτους στην πόλη.

Άγιος Νικόλαος

Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από τον Άγιο Νικόλαο ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 19 μέχρι 22 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 μποφόρ όμως το απόγευμα της Τετάρτης θα εξασθενήσουν.

Οι Κρητικοί και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν λοιπόν την ευκαιρία αυτή την εβδομάδα να απολαύσουν τον ήλιο και τον καλό καιρό μιας που σύμφωνα με τις προβλέψεις αυτό αναμένεται να είναι το τελευταίο φθινοπωρινό σαββατοκύριακο. Από την Τρίτη 23 Οκτωβρίου η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση ενώ οι βροχοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα, ο Σάκης Αρναούτογλου κάνει λόγο για ραγδαία επιδείνωση του καιρού. Δείτε το σχετικό βίντεο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News