Οι λόγοι που το φορτηγό πλοίο St. Elias παραμένει καθηλωμένο ανοιχτά των Καλών Λιμένων

Κρήτη
Οι λόγοι που το φορτηγό πλοίο St. Elias παραμένει καθηλωμένο ανοιχτά των Καλών Λιμένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέμα ωρών ο ανεφοδιασμός του πλοίου

Δεν τίθεται θέμα ασφάλειας για το φορτηγό πλοίο St. Elias, το οποίο εδώ και εβδομάδες παραμένει ανοιχτά της Κρήτης και συγκεκριμένα ανοιχτά των Καλών Λιμένων στη Μεσαρά, με δεδομένο ότι του έχει απαγορευτεί ο απόπλους του. 

Το πλοίο τελεί υπό προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα και μέχρι την εκδίκαση τους θα πρέπει να παραμείνει στο συγκεκριμένο σημείο, αναφέρουν λιμενικές πηγές. Επίσης σε έλεγχο που διενεργήθηκε από κλιμάκιο της Επιθεώρησης διαπιστώθηκαν ελλείψεις στην αξιοπλοΐα του, ένα ακόμη στοιχείο που το «αναγκάζει» να παραμείνει αγκυροβολημένο στα νότια του Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα τα 18 μέλη πληρώματος έχουν ζητήσει τρόφιμα, καθώς οι προμήθειες που είχαν, βαίνουν προς το τέλος τους, θέμα για το οποίο θα μεριμνήσει το Λιμεναρχείου Καλών Λιμένων, στελέχη του οποίου το πρωί ανέβηκαν στο πλοίο χωρίς να διαπιστώσουν άθλιες συνθήκες παραμονής των μελών.

Αναφορικά με τον εφοδιασμό του St. Elias, το οποίο διαχειρίζεται ελληνική εταιρεία με έδρα τον Πειραιά, τις επόμενες ώρες θα υπάρξει και εφοδιασμός με καύσιμα από την ΣΕΚΑ Α.Ε (την εταιρεία που διαχειρίζεται σταθμούς εφοδιασμού πλοίου δια καυσίμων).

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που γίνεται σαφές από λιμενικές πηγές είναι το γεγονός ότι το φορτηγό πλοίο δεν έχει εγκαταλειφθεί, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ούτε θέμα ρύπανσης της ευρύτερης περιοχής στα νότια της Μεσαράς και παραμένει ασφαλές αγκυροβολημένο ανοιχτά των Καλών Λιμένων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News