Στις κάλπες οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη

Κρήτη
Στις κάλπες οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σάββατο οι κάλπες άνοιξαν στη δυτική Κρήτη και την Κυριακή στην ανατολική

Στις κάλπες προσέρχονται το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στην Κρήτη με ένα ψηφοδέλτιο από κοινού για να αναδείξουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Να μπει ένα τέλος στις περικοπές του εισοδήματός τους ζητούν οι αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας που προσέρχονται στην κάλπη για 9η φορά στην ιστορία της ένωσης στην Κρήτη, ενώ καταγγέλλουν την μείωση του μισθού και των επιδομάτων τους σε επίπεδα που ξεπερνούν το 30% με 40%.

Μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης αξιωματικών ελληνικής αστυνομίας περιφέρειας Κρήτης, κ. Στέλιο Καρακούδη, το κράτος έχει επιστρέψει στους ένστολους το 50% των παρακρατήσεων που το ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματικές με τους αστυνομικούς να τηρούν στάση αναμονής και για το υπόλοιπο μισό του ποσού.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στην Κρήτη εισηγούνται τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, όπως και του στόλου των οχημάτων της αστυνομίας που είναι πεπαλαιωμένος και πολλές φορές καθίσταται επικίνδυνος για τους αστυνομικούς.

Επιθυμούν παράλληλα τη βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες, στο κέντρο και την περιφέρεια των νομών.

Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης αριθμεί 368 μέλη. Στα Χανιά ψήφισαν το πρωί του Σαββάτου, στο Ρέθυμνο το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Λασίθι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής και στο Ηράκλειο το μεσημέρι της Κυριακής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News