default-image

Ρώσοι επενδυτές στην Ελούντα - Στόχος τα... γερά πορτοφόλια

Κρήτη
Ρώσοι επενδυτές στην Ελούντα - Στόχος τα... γερά πορτοφόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετοιμάζουν μπουλντόζες για να βάλουν μπρος στο γραφικό τουριστικό θέρετρο.

Για τις αρχές του 2020 ετοιμάζονται οι μπουλντόζες στο μεγάλο ρωσικό τουριστικό πρότζεκτ “Elounda Hills”, ύψους κοντά στα 450 εκατ. ευρώ, με τους Ρώσους επενδυτές, πάντως, να επεκτείνουν συνεχώς την παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή του Μεραμπέλου, προσθέτοντας συνεχώς ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό τους.

Ακίνητα μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις ιδιαίτερα διάσημα στο πανελλήνιο, και όχι μόνο, όπως η βίλα του Νίκου Κούνδουρου, όπου είχε γυριστεί η αγαπημένη ελληνική ταινία “Η νεράιδα και το παλικάρι” με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Η πολυσύνθετη τουριστική επένδυση στην Ελούντα της ρωσικών συμφερόντων εταιρείας του επιχειρηματία Vitaly Borisov έχει ενταχθεί, όπως έχουμε γράψει και παλιότερα, στις διαδικασίες του ειδικού νομοθετικού πλαισίου fast track. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι θα μπουν οι μπουλντόζες τους πρώτους μήνες του 2019. Τα δεδομένα, ωστόσο, άλλαξαν και, όπως εκτιμάται τώρα, οι εργασίες για τη μεγάλη τουριστική επένδυση της Mirum Hellas, ύψους 450 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2020.

Οι επενδυτές πάντως προχωρούν κανονικά τις διαδικασίες. Ήδη μέσα στις προσεχείς ημέρες αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) της επένδυσης, που περιλαμβάνει 5άστερες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, 300 πολυτελείς κατοικίες, μαρίνα δυναμικότητας 200 θέσεων, μικρό εμπορικό κέντρο κ.λπ., εκτείνεται σε μια έκταση συνολικά 1.200 στρεμμάτων (1.000 στρέμματα κι επιπλέον γειτονικά οικόπεδα 200 στρεμμάτων συνολικά), που έχουν αγοραστεί γι’ αυτόν τον σκοπό, ενώ ήδη έχουν επενδυθεί κεφάλαια της τάξεως των 70 εκατ. ευρώ για προκαταρκτικά έργα και αγορά γης.

Οι κινήσεις των Ρώσων επενδυτών έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των κεντρικών Μέσων Ενημέρωσης, όχι άδικα βεβαίως από τη στιγμή που μιλάμε για μια πολύ μεγάλη και πολυσύνθετη τουριστική επένδυση.

Ήδη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το newmpney.gr, η Mirum Hellas έχει προχωρήσει στην κατασκευή των πρώτων 17 υπερπολυτελών κατοικιών, εκ των οποίων έξι έχουν ήδη πουληθεί με τιμές που ξεκινούν από τα 2 εκατ. ευρώ και φτάνουν έως και τα 17 εκατ. ευρώ για μία βίλα που βρίσκεται σε άκρως προνομιακό σημείο, μπροστά στη θάλασσα.

Παράλληλα με το κομμάτι των αδειοδοτήσεων, η εταιρεία προχωρά και τις επαφές με μεγάλα διεθνή ονόματα από τον χώρο των ξενοδοχείων, που θα αναλάβουν τη διαχείριση των πολυτελών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων η Four Seasons, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στην Ελλάδα από τον “Αστέρα Βουλιαγμένης”, αλλά και η Fairmont.

Τουρίστες με... γερά πορτοφόλια

Στόχος της ρωσικών συμφερόντων εταιρείας είναι η προσέλκυση τουρισμού υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ στο κομμάτι των κατοικιών, η εταιρεία θα κινηθεί και σε χαμηλότερες τιμές, αφού αυτές θα ξεκινούν από τα 250 χιλ. ευρώ μέχρι τα 2 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τη θέση και το μέγεθος του ακινήτου.

Επιπλέον, ο όμιλος συνεχίζει να επενδύει με νέες αγορές ακινήτων, ενώ μεταξύ των γνωστών ακινήτων που έχουν αποκτηθεί είναι και η βίλα του Νίκου Κούνδουρου, γνωστή και από τα γυρίσματα που είχαν πραγματοποιηθεί εκεί για την ταινία “Η νεράιδα και το παλικάρι”, όπως επίσης και το πρώην ξενοδοχείο “Ακρωτήρι”. Στόχος είναι το παλιό ξενοδοχείο να ανακαινιστεί, μετά από επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ, με τη δημιουργία πολυτελών σουιτών, ώστε στη συνέχεια αυτές να τεθούν κάτω από την “ομπρέλα” των “Aria Hotels”, της γνωστής αλυσίδας boutique ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών που λειτουργεί στην Ελλάδα από τον όμιλο Λογοθέτη του Libra Group.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News