Κρήτη

«Ο ΒΟΑΚ είναι ντροπή στα μούτρα μας!»

Ένα κείμενο – γροθιά στο στομάχι των ιθυνόντων αναφορικά με την παρούσα κατάσταση του ΒΟΑΚ γράφει αναγνώστης του neakriti.gr

Με σκληρή γλώσσα περιγράφει τα «κακώς κείμενα» του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) ο αναγνώστης του neakriti.gr, κ. Σταύρος Ορφανουδάκης, ο οποίος σχολιάζει τις ευθύνες των εκάστοτε κυβερνώντων, των βουλευτών, της Τροχαίας, αλλά και των ίδιων των πολιτών.

Γράφει ο κ. Ορφανουδάκης:

Κατάγομαι από το Ηράκλειο αλλά λόγω δουλειάς μένω στα Χανιά. Κάθε διαδρομή από τα Χανιά στο Ηράκλειο είναι ένα μαρτύριο.

Θα μου πιέτε τώρα, για καινούριο μας το λες; Πρέπει να το πω. Και πρέπει όλοι να αρχίσουμε να το λέμε συνέχεια μπας και γίνει κάτι που δεν το βλέπω.

Αυτό το έκτρωμα που εκτείνεται σε όλο το μήκος της βόρειας παραλίας της Κρήτης είναι ντροπή στα μούτρα κατ’ αρχήν όλων όσοι κυβέρνησαν αυτή τη χώρα μετά την είσοδό μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με όλα αυτά τα κονδύλια που πέρασαν τόσα χρόνια ο ΒΟΑΚ παραμένει ο ίδιος!

Ντροπή στα μούτρα των τοπικών βουλευτών μας τόσα χρόνια, που έκαναν χρήση της ιδιότητάς τους για όλους τους υπόλοιπους λόγους εκτός από τα πιο σημαντικά, με αποτέλεσμα ο ΒΟΑΚ να παραμένει ο ίδιος!

Ντροπή στα μούτρα της Τροχαίας που έχει ξεχάσει την αποστολή της που είναι η ασφάλεια και η προστασία του συνόλου στο οδικό δίκτυο, και αντί να πιέζει καθημερινά και με κάθε τρόπο για - τουλάχιστον - τη βελτίωση του εκτρώματος, παίζει μόνο το ρόλο του εισπράκτορα.

Τέλος, ο ΒΟΑΚ είναι ντροπή στα μούτρα όλων μας που επιλέξαμε με δημοκρατικές διαδικασίες όλους αυτούς, όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να πιέσουμε, χωρίς να ζητήσουμε, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας σαν κοινωνία, ώστε να φτιαχτεί αυτό το έκτρωμα. Αλλά χρησιμοποιήσαμε την ψήφο μας για οποιοδήποτε άλλο προσωπικό και ιδιοτελή σκοπό.

Και μπορεί κάποιος να πει «Ναι, δυστυχώς έτσι έγινε... Και τώρα;»

Τώρα τίποτα! Κανείς δεν ενδιαφέρεται. Κανείς! Και δε λέω για νέο δρόμο, αυτό το έχω ξεχάσει εδώ και καιρό, λέω για ενδιαφέρον: Να φρεσκάρει κάποιος τη διαγράμμιση, να καθαρίσει τα δέντρα που έχουν καλύψει τη μια λωρίδα κυκλοφορίας, να φωτιστούν επικίνδυνα κομμάτια, να φτιαχτούν σαμαράκια και στροφές που τα θυμάμαι από τότε που γεννήθηκα και είμαι τώρα 42 ετών.

Τίποτα και κανείς δεν αναφέρεται για τίποτα! Δεν ενδιαφέρεται ούτε καν να δείξει ότι ενδιαφέρεται...

Το μόνο που θα γίνει πάλι σε λίγες ημέρες είναι να μας ζητήσουν τα τέλη κυκλοφορίας... Και να πάμε πάλι σαν τα ζώα να πληρώσουμε σημαντικά ποσά για το απόλυτο τίποτα...

Και σε λίγο που θα «κατέβουν» οι πολιτικάντηδες να μας υποσχεθούν δρόμο και εμείς θα κουνάμε τα σημαιάκια και θα τους κερνάμε ρακί και μυζηθρόπιτες...

Τίποτα άλλο, μόνο απογοήτευση… Κρίμα για τη χώρα…

Σχόλια