Κρήτη

«Παρανάλωμα του πυρός» έγινε το ρακοκάζανο – Στο «πόδι» η Μεσαρά

Μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή ενώ το κτίριο κατέρρευσε

Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστη ρακοκάζανο στις Μοίρες και συγκεκριμένα έξω από το Πετροκεφάλι, το οποίο και τυλίχθηκε στις φλόγες το βράδυ της Πέμπτης έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε. 

Η αναστάτωση στην περιοχή ήταν μεγάλη ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκκωφαντικός θόρυβος από την έκρηξη που έγινε, ακούστηκε μέχρι και της Μοίρες.

Στο σημείο έσπευσαν 6 οχήματα με 14 πυροσβέστες που χάρη στην άμεση επέμβαση δεν προκλήθηκε κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς και η φωτιά είχε ήδη περιοριστεί πριν τις 11 το βράδυ.Ωστόσο είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικές οι εικόνες από την περιοχή με το πρώτο φως της ημέρας.

(Αριστερά στη φωτογραφία ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης)

Έχασε τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες

Η επιχείρηση της οικογένειας Γεωργιλαδάκη που ήταν «κόσμημα» για την περιοχή και καταστράφηκε ολοκληρωτικά. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του χώρου που είναι απογοητευμένος από την εικόνα που αντίκρισε, έλειπε στο Ηράκλειο όταν ειδοποιήθηκε για το συμβάν και δεν είχε διαφορές με κανέναν.

Η επιχείρηση ξεκίνησε για πρώτη φορά τη λειτουργία της πέρυσι και θα άνοιγε τη Δευτέρα για τη φετινή χρονιά, ενώ είχε σχεδιαστεί μια μικρή γιορτή.

Από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε υπέστησαν ζημιές καταστήματα επίπλων αλλά και σε ένα ΙΧ που ήταν σταθμευμένο σε κοντινό χώρο.

Το ωστικό κύμα έγινε σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής έντονα αισθητό, ενώ η έκρηξη ακούστηκε στις Μοίρες και τα Μάταλα.

 

Όμως, η ζημιά που προκάλεσαν οι φλόγες ήταν τόσο μεγάλη που ολόκληρο το κτίριο κατέρρευσε.

Επίσης ευτύχημα και το γεγονός ότι δεν υπήρξε κίνδυνος ανθρώπινων ζωών, καθώς δεν βρισκόταν κανένας μέσα στο κτήριο.

Παρακολουθήστε σχετικά video από την περιοχή , το οποίο και ανέβασε η φιλανθρωπική οργάνωση «Δια-SOS-τε τη Μεσαρά».

 

Σχόλια