default-image

Παρενόχλησε σεξουαλικά 13χρονη την ώρα της εξέτασης - Σήμερα η δίκη

Κρήτη
Παρενόχλησε σεξουαλικά 13χρονη την ώρα της εξέτασης - Σήμερα η δίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο σκαμνί ο τεχνικός ορθοπαιδικών μηχανημάτων που είχε σοκάρει την Κρήτη

Έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης για τον Κρητικό τεχνικό ορθοπαιδικών μηχανημάτων, ο οποίος φέρεται να είχε ασελγήσει σε βάρος ενός ανήλικου κοριτσιού, εντός του επαγγελματικού του χώρου, στην πόλη του Ηρακλείου. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να καθίσει σήμερα Παρασκευή στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου, προκειμένου να δικαστεί για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών.

Η πολύκροτη υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο του 2017, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, και όχι μόνο. Το περίπου 15,5 ετών - σήμερα - κορίτσι φέρεται να είχε πέσει θύμα του κατηγορούμενου το καλοκαίρι του 2016, στο Ηράκλειο.

Το κορίτσι ηλικίας - τότε - περίπου 13,5 ετών είχε θωρακική σκολίωση και οι γονείς του απευθύνθηκαν στον επίμαχο επαγγελματία. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανήλικης μαθήτριας, ο κατηγορούμενος φέρεται να συνέστησε στους γονείς της μικρής - εκτός από την τοποθέτηση ορθοπαιδικού κηδεμόνα - την εφαρμογή της μεθόδου της ηλεκτροθεραπείας.

Αυτά που ακολούθησαν μέσα στο εξεταστήριο του τεχνικού ορθοπαιδικών μηχανημάτων, και τα οποία καταγγέλλονται από τους γονείς της μικρής, προκαλούν ανατριχίλα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο κατηγορούμενος - χωρίς να προκαλέσει υποψίες στη μητέρα του κοριτσιού, η οποία περίμενε την κόρη της στον προθάλαμο του εξεταστηρίου - φέρεται να προέβη σε μια ιδιαίτερα ασελγή πράξη σε βάρος της 13χρονης. Ο τεχνικός ορθοπαιδικών μηχανημάτων φέρεται να είπε στο κορίτσι να βγάλει σχεδόν όλα του τα ρούχα, μένοντας γυμνό από τη μέση και πάνω, ενώ στη συνέχεια φέρεται να ζήτησε από το παιδί να καθίσει σε καρέκλα, σε συγκεκριμένη στάση.

Όπως είχε ενημερώσει νωρίτερα και τη μητέρα του κοριτσιού, ο τεχνικός ορθοπαιδικών μηχανημάτων επρόκειτο να τοποθετήσει στο στόμα του παιδιού ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι, για να επιτευχθεί η σωστή ρύθμιση της αναπνοής της μικρής, κατά τη διάρκεια της ηλεκτροθεραπείας. Αντ' αυτού, ο κατηγορούμενος δεν τοποθέτησε χειρουργικό γάντι στο στόμα της 13χρονης, παρά προέβη - σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες - σε μια άκρως σοκαριστική ενέργεια σεξουαλικού περιεχομένου...

Τα όσα φέρονται να έγιναν στο εξεταστήριο του κατηγορουμένου περιήλθαν εις γνώσιν των γονιών του παιδιού, αφού το τελευταίο αποφάσισε να μιλήσει στη μεγαλύτερη αδερφή του. Η μικρή φέρεται να εξιστόρησε στην αδερφή της όλα όσα συνέβησαν μέσα στο εξεταστήριο, με αποτέλεσμα η τελευταία να ενημερώσει - έντρομη - τους γονείς τους.

Και άλλες καταγγελίες

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο τεχνικός ορθοπαιδικών μηχανημάτων φέρεται να είναι κατηγορούμενος και για άλλες περιπτώσεις ανήλικων κοριτσιών.

Τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και επρόκειτο να διεξαχθεί η επίμαχη δίκη - η οποία τελικά αναβλήθηκε τότε για σήμερα - η εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, Μαρίνα Παναγιωτάκη, είχε μιλήσει για 8 με 9 ακόμη περιστατικά ασέλγειας στα οποία φέρεται να εμπλέκεται ο συγκεκριμένος τεχνικός ορθοπαιδικών μηχανημάτων.

«Μάλιστα, οι ασελγείς πράξεις κατά των δύο εκ των εν λόγω παιδιών είναι σφοδρότερης έντασης (σ.σ. από την υπόθεση που ήρθε πρώτα στο φως της δημοσιότητας)», είχε πει τότε η κ. Παναγιωτάκη. Επισημαίνεται, τέλος, ότι η δίκη έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News