Απολογείται ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Μαρίνας - Δεν θυμάται τη στιγμή της σφαγής

Κρήτη
Απολογείται ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Μαρίνας - Δεν θυμάται τη στιγμή της σφαγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλιβερά τα όσα ισχυρίζεται:...«Δε θυμάμαι το φονικό. Έχω σκοτάδι»

Σοκ προκαλούν τα όσα φαίνεται να δήλωσε ενώπιον των αστυνομικών Αρχών ο 60χρονος κατηγορούμενος, ελάχιστες ώρες μετά την τέλεση του φόνου με θύμα την 53χρονη Μαρίνα Τζωρμπατζάκη, ξημερώματα προχθές Τετάρτη στα Δειλινά, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, συγγενείς και φίλους της άτυχης γυναίκας. 

Με τα μέτρα να είναι δρακόντεια και με εμφανή την αστυνομική παρουσία, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, αμίλητος και χωρίς να δώσει καμία εξήγηση για το πώς προκάλεσε το μακελειό, σιδηροδέσμιος ανέβηκε χθες το πρωί τα σκαλιά των Δικαστηρίων για να φτάσει στο γραφείο του εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. 

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο ίδιος φαίνεται να ανέφερε, μεταξύ άλλων, μπροστά στους αστυνομικούς, μετανιωμένος και με σκυμμένο κεφάλι: «Δε θυμάμαι τίποτα για τη στιγμή που έγινε το φονικό. Έχω σκοτάδι».

Μάλιστα, θέλοντας να περιγράψει τη σχέση που είχε με τα μέλη της οικογένειας της νεκρής γυναίκας και με το δεδομένο ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα έμενε στο σπίτι της μεγάλης κόρης, ανέφερε με λυγμούς: «Τους φρόντιζα και με φρόντιζαν, περνούσαμε τις γιορτές μαζί και ήταν η ζωή μου. Με προστάτευαν και τους προστάτευα. Ήταν τα παιδιά μου».

Ωστόσο, ζήτησε και πήρε προθεσμία για τις 12 σήμερα το μεσημέρι, χωρίς να έχει οριστεί δικηγόρος.

Εντωμεταξύ, τη στιγμή που στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου βρισκόταν για να απολογηθεί ο 60χρονος, η 53χρονη γυναίκα, που έπεσε νεκρή από δεκάδες μαχαιριές, θύμα του άγριου φονικού στα Δειλινά, από τον πρώην 60χρονο κουνιάδο της, οδηγείτο στην τελευταία της κατοικία στο νέο κοιμητήριο, αφού προηγουμένως σε κλίμα πένθους τελέστηκε η κηδεία της στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού στα Δειλινά.

Συγκλονισμένη η κοινωνία

Το αποτρόπαιο έγκλημα, που πάγωσε την κοινωνία του Ηρακλείου, έλαβε χώρα περίπου στις 7 το πρωί προχθές Τετάρτη. Ο 60χρονος άνδρας μετέβη το πρωί της μοιραίας ημέρας στην καφετέρια που διατηρούσε η άτυχη Μαρίνα Τζωρμπατζάκη στη συνοικία των Δειλινών και την έσφαξε με πολλαπλές μαχαιριές... Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υλικό που έχει συλλεχθεί από κάμερα ασφαλείας, και το οποίο φέρεται να βρίσκεται ήδη στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ., ο 60χρονος μπήκε στην καφετέρια και άρχισε να καρφώνει την πρώην νύφη του σε διάφορα σημεία του σώματός της με μαχαίρι. Η άτυχη γυναίκα φαίνεται ότι πάλεψε να ξεφύγει από τα χέρια του 60χρονου, παρά τα κινητικά προβλήματα που, όπως αποδείχτηκε, αντιμετώπιζε, και προσπάθησε να αντισταθεί στη φονική επίθεση που δεχόταν... Δυστυχώς όμως, δεν τα κατάφερε.

Ο 60χρονος την κυνήγησε ακόμη κι όταν αυτή επιχείρησε να σωθεί, ανεβαίνοντας στο ψυγείο της καφετέριας. Την εγκλώβισε και την έσφαξε κυριολεκτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος φέρεται να κατάφερε στο θύμα του τουλάχιστον 40 μαχαιριές.

Η αδικοχαμένη γυναίκα, η οποία ήταν μητέρα της Κρητικιάς Μις Υφήλιος 2017 Κωνσταντίνας Παγάνη, βρήκε τραγικό θάνατο, συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία της Κρήτης.

Αμέσως μετά, ο 60χρονος αποχώρησε από το μαγαζί. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, διέφυγε με μηχανάκι, το οποίο οδηγούσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, γείτονες και περαστικοί που αντιλήφθηκαν το τι είχε συμβεί ενημέρωσαν έντρομοι Αστυνομία και ΕΚΑΒ. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, προκειμένου να παραλάβει την άτυχη γυναίκα. Δυστυχώς, όμως, για την 53χρονη ήταν ήδη πολύ αργά.

Οι Αρχές δεν άργησαν να φτάσουν στα ίχνη του δράστη. Λίγες ώρες μετά το μακελειό, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου, που τον αναζήτησαν, δε δυσκολεύτηκαν να τον εντοπίσουν και να του περάσουν χειροπέδες.

Η Κωνσταντίνα Παγάνη, η Ηρακλειώτισσα καλλονή που έχει διαπρέψει σε καλλιστεία στην Αμερική κερδίζοντας τον τίτλο της Ms Transcontinental International και αναδείχτηκε Μις Υφήλιος 2017, σύμφωνα με τα όσα είπε δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχασε τη μητέρα της, που αγαπούσε τόσο πολύ, έτσι άδικα και ξαφνικά. Όπως μάλιστα τόνισε, ένα βράδυ πριν το φονικό υπήρξε ένας μεγάλος καβγάς.

«Η μητέρα μου πάλεψε. Ο τρόπος που έγινε όλο αυτό έδειχνε μίσος. Το πρωί μια γειτόνισσα με ξύπνησε χτυπώντας μου την πόρτα. Μου είπε: “Έλα γιατί κάτι έπαθε η μητέρα σου”. Πήγα στο καφέ και είδα τη μητέρα μου κάτω στο πάτωμα.

Η αδερφή μου ζήτησε από τον θείο να φύγει από το σπίτι. Με αυτήν την απόφαση ήταν σύμφωνη και η μητέρα μου. Όμως ο θείος φαίνεται να μην το δέχτηκε... με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν όλα όσα έγιναν. Με τη μητέρα μου είχαν καλές τυπικές σχέσεις, μας λάτρευε όλους και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση», είπε η κόρη της αδικοχαμένης 53χρονης.

Σύμφωνα πάντως με τον αδελφό τού 60χρονου, ο κατηγορούμενος δεν είχε κακές σχέσεις με το θύμα και τα παιδιά της. Όμως, λίγο πριν το φονικό, όπως ανέφερε, είχε προηγηθεί ένα επεισόδιο ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο ίδιος τόνισε πως ήθελαν να διώξουν τον 60χρονο από το σπίτι επειδή δε βοηθούσε στις δουλειές, όμως, όπως πρόσθεσε, δεν αντιλήφθηκε να υπάρχει θυμός ή οργή ώστε να υποψιαστεί τη μοιραία κατάληξη.

«Είμαι σε δύσκολη θέση, δεν ξέρω τι να κάνω. Να πάω να δω τον φονιά της μητέρας των παιδιών μου; Από την άλλη, όμως, σκέφτομαι πως είναι αδελφός μου και θέλει βοήθεια», τόνισε ο αδελφός του δράστη.

Θρήνος και οδύνη στην κηδεία της 53χρονης

Μαυροφορεμένη η οικογένεια της 53χρονης, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν την αγαπημένη τους Μαρίνα, με τον πόνο τους να είναι αβάσταχτος. Η κηδεία της τελέστηκε χθες το πρωί στον Ι.Ν. του Αγίου Στυλιανού στα Δειλινά και αμέσως μετά “οδηγήθηκε” στην τελευταία της κατοικία, αφήνοντας ορφανά τέσσερα παιδιά.

Η μεταγωγή του 60χρονου στα Δικαστήρια είχε προγραμματιστεί την ίδια ώρα με την κηδεία του θύματος, για να αποφευχθούν επεισόδια. Οι λεπτομέρειες του άγριου φονικού πάντως προκαλούν ανατριχίλα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News