Στην Ελούντα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσι

Κρήτη
Στην Ελούντα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Απόρθητο φρούριο" η Ελούντα για την τριμερή Σύνοδο Ελλάδος- Κύπρου - Αιγύπτου

Στην Κρήτη βρίσκεται και δη στην Ελούντα, βρίσκεται και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Φατάχ Αλ Σίσι προκειμένου να πάρει μέρος στην Τριμερή Συνάντηση Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου.

Με μια αυτοκινητοπομπή περίπου 30 οχημάτων, ο Αιγύπτιος έφθασε στο “Porto Elounda” ενώ ΕΚΑΒ, λιμενικό, πυροσβεστική, αστυνομία βρίσκονται πέριξ του ξενοδοχείου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δημοσιογράφοι από Ελλάδα, Κύπρο αλλά και την Αίγυπτο που βρίσκονται στο τουριστικό θέρετρο της Κρήτης για να καλύψουν την τριμερή σύνοδο κορυφής στην Ελούντα. Γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι τεράστιο το διεθνές ενδιαφέρον αναφορικά με τις γεωπολιτικές εξελίξεις και αλλαγές που συμβαίνουν στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η Ελούντα πλέον ζει και επισήμως στους ρυθμούς της Συνόδου Κορυφής, με την περιοχή να έχει μετατραπεί σε «απόρθητο φρούριο» και οι τρεις ηγέτες Τσιπρας, Αναστασιάδης και Αλ Σίσι να προχωρούν σε μία στρατηγική συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών.

Νωρίτερα γύρω στις 10 το πρωί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε τον Κύπριο Πρόεδρο κ.Αναστασιάση και ξεκίνησε αμέσως οι διμερείς επαφές μεταξύ των δύο αντρών, στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου.

Τo neakriti.gr από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στην Ελούντα και καταγράφει όλα όσα συμβαίνουν στο ξενοδοχείο στα πλαίσια της τριμερούς σύσκεψης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News