Στην Ελούντα ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης

Κρήτη
Στην Ελούντα ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γύρω στις 10 το πρωί, ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε τον Κύπριο Πρόεδρο κ.Αναστασιάδη, στην Ελούντα και ξεκίνησαν αμέσως οι διμερείς επαφές μεταξύ των δύο αντρών, στα πλαίσια της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου.

Στο πρόγραμμα της τριμερούς Συνόδου, που λαμβάνει μεγάλη στρατηγική σημασία,  προβλέπονται και κατ' ιδίαν συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα τόσο με τον Νίκο Αναστασιάδη όσο και με τον Φατάχ αλ Σίσι.

Σε ένα άλλο, βαθύτερο πλέον επίπεδο ετοιμάζονται να περάσουν σήμερα στην Ελούντα τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου, αλλά συνάμα και την από κοινού αντιμετώπιση της συνεχώς αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας, οι δύο φιλοξενούμενοι πρόεδροι Αιγύπτου και Κύπρου και ο “οικοδεσπότης” Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο νησί μας, προκειμένου να υποδεχθεί τους δύο ηγέτες αλλά και να προετοιμάσει τη σημερινή σημαντική τριμερή Σύνοδο Κορυφής, που θα φιλοξενηθεί σε ένα γνώριμο μέρος για μεγάλα γεγονότα, την Ελούντα, που έχει μετατραπεί από χθες σε “αστακό”.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

- Από τις 10 έως τις 11 το πρωί θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

- Στις 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

- Στις 11:50 π.μ. θα ακολουθήσουν οι τριμερείς διαβουλεύσεις των αντιπροσωπιών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

- Στη 1:05 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί υπογραφή συμφωνίας και μνημονίων συνεργασίας.

- Στη 1:15 μ.μ. θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα, του κ. Αναστασιάδη και του κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

- Η τριμερής συνάντηση θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας των αντιπροσωπιών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, το οποίο θα ξεκινήσει στη 1:45 μ.μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News