Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πριν την άφιξη Αναστασιάδη - Αλ Σίσι στην Ελούντα

Κρήτη
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πριν την άφιξη Αναστασιάδη - Αλ Σίσι στην Ελούντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η περιοχή στα Ανατολικά της Κρήτης θυμίζει "αστακό"

Εν αναμονή της άφιξης των ηγετών Αναστασιάδη και Αλ Σίσι, στην Ελούντα και η περιοχή έχει μετατραπεί σε "αστακό" με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια. Τις τελευταίες ημέρες αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή, ελέγχοντας εξονυχιστικά τους χώρους. 

ΕΚΑΒ, Λιμενικό, Πυροσβεστική, Ελληνική Αστυνομία, έχουν "ζώσει" κυριολεκτικά το ξενοδοχείο που πραγματοποιείται η Σύνοδος. 

Ως γνωστόν ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ήδη φθάσει στο νησί από χθες το απόγευμα, προκειμένου να προετοιμάσει προσωπικά τα της τριμερούς Συνόδου, αλλά και να υποδεχτεί ο ίδιος τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο της Αιγύπτου Φατάχ αλ Σίσι.

Τόσο ο Αιγύπτιος πρόεδρος Φατάχ Αλ Σίσι όσο και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναμένονται (με βάση τουλάχιστον τα όσα είχαν γίνει γνωστά μέχρι χθες το βράδυ) σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, με ειδικές πτήσεις από Κάιρο και Λευκωσία αντίστοιχα.

Οι δύο πρόεδροι αναμένεται να αφιχθούν στο ξενοδοχείο της Ελούντας, όπου θα τους υποδεχθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Οι αστυνομικές Αρχές προσπαθούσαν να ρυθμίσουν την κυκλοφορία ώστε να διασφαλίσουν ότι δε θα υπήρχε πρόβλημα κατά την άφιξη της αιγυπτιακής αντιπροσωπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί απομάκρυναν ενοίκους του ξενοδοχείου από την είσοδο ενώ ζήτησαν να βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση και τα τηλεοπτικά συνεργεία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

- Από τις 10 έως τις 11 το πρωί θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

- Στις 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

- Στις 11:50 π.μ. θα ακολουθήσουν οι τριμερείς διαβουλεύσεις των αντιπροσωπιών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

- Στη 1:05 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί υπογραφή συμφωνίας και μνημονίων συνεργασίας.

- Στη 1:15 μ.μ. θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα, του κ. Αναστασιάδη και του κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

- Η τριμερής συνάντηση θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας των αντιπροσωπιών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, το οποίο θα ξεκινήσει στη 1:45 μ.μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News