Μεγάλη αντιτρομοκρατική άσκηση στην Κρήτη κατά του Ισλαμικού Κράτους

Κρήτη
Μεγάλη αντιτρομοκρατική άσκηση στην Κρήτη κατά του Ισλαμικού Κράτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Jackal Stone» θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη

«Jackal Stone»: Αυτή είναι η κωδική ονομασία της επιχείρησης που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο στην Κρήτη!

Πρόκειται για μια μεγάλη αντιτρομοκρατική άσκηση, η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», διοργανώνεται από την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (US Special Operations Command Europe – SOCEUR).

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία άσκηση που γίνεται συστηματικά στην Ευρώπη και φέτος την… τιμητική της θα έχει η Κρήτη, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ σε θέματα ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας.

Η συμφωνία για να γίνει η «Jackal Stone» στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε πριν από πολλούς μήνες, όμως οι λεπτομέρειες καθορίστηκαν σε συναντήσεις αξιωματούχων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην Αθήνα που δεν ήρθαν στο «φως» της δημοσιότητας.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως σε κάποιες από αυτές τις συναντήσεις φέρεται να παρευρέθηκε ο διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. ταξίαρχος Πέτρος Τζεφέρης, στον οποίο και ανετέθη το τεχνικό σκέλος της άσκησης.

Βασικό σενάριο της άσκησης είναι η πειρατεία από τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους με πλοίο που μεταφέρει εκατοντάδες επιβάτες, αναφέρει καλά ενημερωμένη πηγή.

Στη φετινή «Jackal Stone» θα συμμετέχουν στελέχη των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού καθώς και άνδρες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με Αμερικανούς κομάντος.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News