Κρήτη

Η «αμαζόνα» της Κρήτης που ετοιμάζεται για τους Παραολυμπιακούς του Τόκυο

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση προς τιμήν της αθλήτριας της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης, Δήμητρας - Ελένης Παντεχάκη

Η αθλήτρια της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης, Δήμητρα - Ελένη Παντεχάκη, ξεκίνησε επίσημα την προπονητική και αγωνιστική της πορεία προς τους Παραολυμπιακούς αγώνες ΤΟΚΥΟ 2020, με αρωγούς τους συντοπίτες της, φίλους και συναθλητές της, σε μία ειδική εκδήλωση που οργάνωσαν χθες η Ιππική Ακαδημία Κρήτης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πεζών, στην πλατεία στα Πεζά.

Η εκδήλωση - μουσική βραδιά, ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στην «αμαζόνα» της Κρήτης, Δήμητρα - Ελένη, που ήταν μόλις 5 ετών όταν «ερωτεύτηκε» την ιππασία και σήμερα, μαθήτρια πια της Δ΄ τάξης του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου – Λυκείου Ηρακλείου, δε σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με την ιππασία, που είναι το χόμπι, η αγάπη και το μεγάλο της πάθος!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε η πορεία της μέχρι σήμερα, από την ηλικία των 13 ετών που έχει αποκτήσει την Άδεια Ικανότητας Αθλητή.

Η Δήμητρα - Ελένη έχει αξιολογηθεί σε εθνικό επίπεδο, ανήκει σε ειδική κατηγορία για άτομα με αναπηρία, ενώ έχει συμμετάσχει σε αγώνες με αρτιμελή παιδιά και έχει κατακτήσει την έκτη θέση στην κατηγορία παίδων, πετυχαίνοντας υψηλά ποσοστά σε όλους τους αγώνες που συμμετέχει.

Σημειώνεται πως είναι η μοναδική αθλήτρια στην Ελλάδα στο άθλημα της ιππασίας για άτομα με αναπηρία, αυτή τη στιγμή.

Από τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα λάβει μέρος στους Πανελλήνιους στην Αθήνα, το 2019 θα συμμετέχει σε μια σειρά αγώνων, με σκοπό να προκριθεί στους πανευρωπαϊκούς, ενώ το 2020 θα γίνουν αγώνες για πρόκριση στους Παραολυμπιακούς.

Η Προπονήτρια της, κ. Μαριάννα Γραμματικάκη, οι γονείς της και η ίδια, μέσα από σύντομους χαιρετισμούς, ενημέρωσαν το πλήθος του κόσμου που συμμετείχε, για το όνειρό της, τους Παρααολυμπιακούς του 2020, το βάθρο και το να κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες!

Την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού και συγκέντρωσης του ποσού που χρειάζεται η Δήμητρα - Ελένη για να καταφέρει να αποκτήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό και να πραγματοποιήσει τα ταξίδια για τη συμμετοχή της στους αγώνες, χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσίων, κ. Μανώλης Κοκοσάλης, ο Πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Πεζών, κ. Δημήτρης Παπαστεφανάκης, ο Πρόεδρος του αγωνιστικού τμήματος της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης, κ. Κώστας Φραγκιαδάκης και ο κ. Ρούσος Κυπριωτάκης.

Στη βραδιά παραβρέθηκε και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Ηρακλείου και Τακτικό Μέλος Οικονομικής Επιτροπής, κ. Γεώργιος Μαρής.

Η Ιππική Ακαδημία Κρήτης ευχαριστεί το συγκρότημα, στο οποίο συμμετείχαν οι: Τηλέμαχος Χναράκης, Μανώλης Πεχυνάκης, Γιάννης Φωτόπουλος και Μανώλης Αραβιάκης και το οποίο έπαιξε αφιλοκερδώς. Ενώ, ταυτόχρονα, ευχαριστεί και τους χορηγούς της βραδιάς, αλλά και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τον ευγενή σκοπό της Δήμητρας - Ελένης!

Σχόλια