default-image

«Ναι μεν, αλλά» από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τους υδρογονάνθρακες

Κρήτη
«Ναι μεν, αλλά» από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τους υδρογονάνθρακες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαρακτηριστικό είναι ότι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την πρόταση του… ΣΥΡΙΖΑ για τους υδρογονάνθρακες

Με επιμέρους παρατηρήσεις και αστερίσκους άναψε νωρίτερα το απόγευμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης το «πράσινο φως» στη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το πρόγραμμα ερευνών - εξορύξεων υδρογονανθράκων δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Η απόφαση, που έχει γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα, ελήφθη κατά πλειοψηφία σε μια ψηφοφορία, μάλιστα, που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις και σχόλια.

Τη μελέτη καταψήφισαν η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως ήταν δεδομένο με βάση την θέση που εξέφρασε πριν τη συνεδρίαση σε Συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής, κ. Στέλιος Ορφανός.

Καταψήφισε επίσης η παράταξη «Μια Κρήτη Περιβάλλον – Ανθρωπος», όπως είχε επίσης προαναγγελθεί.

Αίσθηση όμως, την ίδια ώρα, προκάλεσε το γεγονός ότι καταψήφισε η περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε ως άκρως προβληματική και μη αποδεκτή την περιβαλλοντική μελέτη, ανάβοντας όμως έτσι «κόκκινο» από τη μεριά της σε ένα σχεδιασμό για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων ανοιχτά της Κρήτης και σε μια μελέτη που… φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

Η στρατηγική μελέτη για το πρόγραμμα εξόρυξης υδρογονανθράκων Νοτιοδυτικά και Νότια της Κρήτης πέρασε λοιπόν κατά πλειοψηφία από το περιφερειακό συμβούλιο  με μια πλειάδα παρατηρήσεων. 

Το σώμα υιοθέτησε συγκεκριμένα τις παρατηρήσεις που εξέφρασαν στην εισήγηση τους οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας, συν επιπλέον παρατηρήσεις που έλαβαν στη περιφέρεια από τους επιστήμονες του Πολυτεχνείου Κρήτης και τις παρουσίασε  ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, κ. Νίκος Καλογερής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News