default-image

Κάνουν προσπάθειες να λειτουργήσουν ξανά τα σφαγεία

Κρήτη
Κάνουν προσπάθειες να λειτουργήσουν ξανά τα σφαγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά τα βήματα για την επαναλειτουργία των σφαγείων στην περιοχή του Μεραμπέλου

Προσπάθεια για να λειτουργήσουν ξανά τα δημοτικά σφαγεία στη Νεάπολη Λασιθίου (που παραμένουν κλειστά εδώ και μια 2ετία, μετά την αποπομπή της εταιρείας που τα είχε αναλάβει έναντι μισθώματος) καταβάλλει τώρα ο Δήμος Αγίου Νικολάου, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία κτηνοτρόφων και κρεοπωλών, που αναγκάζονται να κάνουν πολλά χιλιόμετρα και μεγάλα δρομολόγια για να μπορέσουν να σφάξουν ζώα και να προμηθεύσουν την τοπική αγορά με κρέας...

Με στόχο λοιπόν την επαναλειτουργία των σφαγείων και την αποκατάσταση της ομαλότητας στην περιοχή του Μεραμπέλου, ο Δήμος Αγίου Νικολάου ετοιμάζει πυρετωδώς νέο διαγωνισμό δημοπρασίας για να βρεθεί νέος ιδιώτης ανάδοχος που θα διαχειρίζεται τα σφαγεία.

Ήδη μάλιστα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγίου Νικολάου ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης των Δημοτικών Σφαγείων Νεάπολης.

Επειδή βεβαίως τα παρατράγουδα και οι πληγές από την προηγούμενη συμφωνία είναι πολλά, στον Δήμο έδωσαν πολύ εύλογα ιδιαίτερο βάρος στο να διασφαλιστεί ένα πολύ πιο ομαλό σκηνικό λειτουργίας των σφαγείων.

Στην κατεύθυνση ακριβώς αυτή, στη δημοπρασία που θα βγει φιγουράρουν ως βασικοί άξονες τα εξής δύο σημαντικά δεδομένα: Η ευθύνη για επενδύσεις αναγκαίες, που θα αποκαταστήσουν και θα συμπληρώσουν τα σφαγεία, μετατίθεται στα χέρια του ιδιώτη εκμισθωτή, που θα πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό. Ομοίως ο ιδιώτης θα επωμιστεί το βάρος της συνολικής αδειοδότησης για τη λειτουργία των σφαγείων.

Με τον “μπούσουλα” αυτό, η Οικονομική Επιτροπή θεωρεί ότι ο ανάδοχος που θα επιλεγεί μπορεί να έχει χρονικό περιθώριο ενός 6μήνου για να προχωρήσει τις διαδικασίες.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο ο μισθωτής θα απαλλαχθεί από την καταβολή μισθώματος, ως περίοδο χάριτος. Ωστόσο, υποχρεούται πριν τη λήξη του 6μήνου να υποβάλει αναλυτική έκθεση των ενεργειών και πρωτοκολλημένων εγγράφων που αφορούν εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις που έχει λάβει εντωμεταξύ, καθώς και εκείνων που εκκρεμούν ακόμη, αιτιολογώντας παράλληλα ότι η καθυστέρηση ολοκλήρωσης όλων αυτών των διαδικασιών δεν οφείλεται σε δική του ευθύνη, ώστε αιτιολογημένα να απευθυνθεί στον Δήμο και να ζητήσει την παράταση.

Σύμφωνα με οικονομοτεχνική μελέτη του Δήμου, οι δαπάνες για διαμόρφωση χώρων και αγορά εξοπλισμού που απαιτούνται για τη μίνιμουμ καλή λειτουργία των σφαγείων ανέρχονται σε 226.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News