Ξυλοδαρμός 17χρονου σε ξενοδοχείο: Αυτή είναι η εκδοχή του 35χρονου κατηγορουμένου

Κρήτη
Ξυλοδαρμός 17χρονου σε ξενοδοχείο: Αυτή είναι η εκδοχή του 35χρονου κατηγορουμένου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεθαύριο Δευτέρα η απολογία του 35χρονου - Αναζητούνται άλλοι δύο

Μουδιασμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Κρήτης από το καταγγελλόμενο συμβάν ωμής βίας που φέρεται να βίωσε ένας 17χρονος νεαρός, ο οποίος εργαζόταν σε ξενοδοχειακή μονάδα στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου. Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο 35χρονος προϊστάμενος της υποδοχής του επίμαχου ξενοδοχείου, ο οποίος συνελήφθη προχθές και είναι το ένα από τα συνολικά τρία άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σε βάρος του 35χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και, όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο Δευτέρα. Εντούτοις, την ώρα που ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου έκανε χθες λόγο και για απειλές που φέρεται να δέχτηκε η οικογένεια του νεαρού, ο συνήγορος υπεράσπισης του 35χρονου μίλησε στη “Νέα Κρήτη” δίνοντας μια αρκετά διαφορετική εκδοχή για το τι ακριβώς συνέβη σε σχέση με τα όσα καταγγέλθηκαν από τον 17χρονο.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι χθες το βράδυ η Αστυνομία αναζητούσε τους έτερους δύο εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Πρόκειται για τον διευθυντή του ξενοδοχείου κι έναν ακόμη άνδρα, οι οποίοι βαρύνονται - όπως και ο 35χρονος - με κακουργηματικές διώξεις για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ο 35χρονος προϊστάμενος της ρεσεψιόν οδηγήθηκε χθες ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος του 17χρονου. Επισημαίνεται ότι η εν λόγω κατηγορία συνιστά κακούργημα. Κατόπιν, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή Ηρακλείου, από τον οποίο ζήτησε - και πήρε - προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. Όπως έγινε γνωστό, ο 35χρονος θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή μεθαύριο. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Διονύσης Βέρρας: «Ο 17χρονος αντέδρασε βίαια ενάντια στον εντολέα μου και εκεί έγινε από τον κατηγορούμενο μια προσπάθεια απόκρουσης του νεαρού, που πήγε να τον χτυπήσει με μια καρέκλα»

Στο μεταξύ, μιλώντας στην εφημερίδα  “Νέα Κρήτη” ο δικηγόρος του 35χρονου, Διονύσης Βέρρας, μετέφερε τους ισχυρισμούς του εντολέα του αναφορικά με το επίμαχο συμβάν. Σημειώνεται ότι η εκδοχή του κατηγορουμένου είναι πολύ διαφορετική από τα όσα υποστηρίζει η πλευρά του 17χρονου.

«Ο εντολέας μου είναι εξαιρετικά στεναχωρημένος για ένα γεγονός που ήταν έξω από τις προθέσεις του και λυπάται ειλικρινά για αυτό που συνέβη στον νεαρό 17χρονο», ανέφερε αρχικά ο κ. Βέρρας, ο οποίος, ωστόσο, συμπλήρωσε ότι ο 17χρονος γνωρίζει «ότι αυτό που του συνέβη δεν είναι αυτό που ήθελε ο 35χρονος». «Είναι αλήθεια ότι ένα απλό συμβάν έχει πάρει ανεξήγητα τεράστιες διαστάσεις. Ο 17χρονος δεν ήταν εργαζόμενος στο ξενοδοχείο, αφού ήταν απολυμένος προ τριημέρου από το συμβάν. Αυτό που έγινε δε συνέβη, δηλαδή, στο πλαίσιο εργασιακής σχέσης», τόνισε ο κ. Βέρρας.

«Αναφορικά με τον τραυματισμό του νεαρού, κανείς δεν ήθελε να συμβεί. Δεν ήταν στις προθέσεις κανενός και ιδιαίτερα του κατηγορουμένου. Όμως συνέβη μέσα από μια έξαρση λεκτική του ίδιου του παθόντος, ο οποίος παρουσία πολλών εργαζομένων του ξενοδοχείου, αλλά και διαμενόντων σ’ αυτό τουριστών έβριζε χυδαία και απειλούσε τους πάντες μέσα στη ρεσεψιόν.

Αυτό που έκανε ο κατηγορούμενος ήταν να προσπαθήσει να απομακρύνει τον 17χρονο από τη ρεσεψιόν, προκειμένου να σταματήσει το κακό θέαμα που λάμβανε χώρα στο λόμπι ενός μεγάλου ξενοδοχείου, μπροστά σε περισσότερους από 20 τουρίστες, αλλά και εργαζόμενους του ξενοδοχείου», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

«Ο 17χρονος αντέδρασε βίαια ενάντια στον εντολέα μου και εκεί έγινε από τον κατηγορούμενο μια προσπάθεια απόκρουσης του νεαρού, που πήγε να τον χτυπήσει με μια καρέκλα. Ο κατηγορούμενος τον απώθησε προτάσσοντας το πόδι του», δήλωσε, κλείνοντας, ο Διονύσης Βέρρας. Εξάλλου, σύμφωνα με την υπεράσπιση του 35χρονου, στο εν λόγω συμβάν δεν εμπλέκονται άλλα άτομα, όπως καταγγέλλεται από τον 17χρονο.

Καταδικάζει και η εταιρεία

Επισημαίνεται ότι τη χθεσινή μέρα μετέβη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αλλά και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου διακομίστηκε ο 17χρονος, στέλεχος της εταιρείας στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα το εν λόγω στέλεχος, αναμένεται να ληφθούν σκληρά μέτρα, αφού, ωστόσο, ακουστεί πρώτα και η άλλη πλευρά. «Καταδικάζουμε το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Έχουμε καλέσει σε απολογία τους εμπλεκόμενους και περιμένουμε να λάβουμε τις δικογραφίες ακούγοντας και την άλλη πλευρά, για να λάβουμε τα μέτρα μας που θα είναι σκληρά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της εταιρείας.

«Μιλάμε για νέα Γαλακτοκομική»

«Φοβάμαι ότι έχουμε άλλη μια περίπτωση μπούλινγκ. Άλλη μια περίπτωση κατά την οποία ένας ανήλικος δέχτηκε χωρίς βασικές αιτίες επίθεση. Μιλάμε για νέα “Γαλακτοκομική Σχολή” με θύμα και πάλι έναν νεαρό, συμπτωματικά με το όνομα Βαγγέλης», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος εμφανίστηκε σοκαρισμένος. Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε χθες ο κ. Βοργιάς, η οικογένεια του παιδιού φέρεται να έχει δεχτεί και απειλές. «Ενημέρωσα τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης που ανέλαβε προσωπικά το θέμα, ενώ σήμερα (σ.σ. χθες) ενημερώνω και τον εισαγγελέα. Η οικογένεια (σ.σ. του 17χρονου) είναι τρομοκρατημένη. Η μητέρα του παιδιού φοβάται να βγει από το νοσοκομείο εξαιτίας των απειλών», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βοργιάς.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί ότι ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η “Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία” ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου. «Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ξενοδοχεία είναι ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, όλων των κυβερνήσεων, σήμερα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., που εξυπηρετούν διαχρονικά την κερδοφορία των ξενοδόχων! Αυτή ακριβώς η πολιτική θρέφει την εργοδοτική αυθαιρεσία, που φτάνει στο σημείο να μην υπολογίζει τη ζωή των εργαζομένων μπροστά στο κυνήγι του κέρδους!», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

«Εμείς ζητάμε από την εταιρεία άμεση απομάκρυνση των συγκεκριμένων υπαλλήλων και καλούμε και τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που ανήκουν», δήλωσε στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο απερχόμενος πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης.

Ωστόσο, η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ και των διευθυντών των ξενοδοχείων, αλλά και των ξενοδόχων. «Είναι πράγματα τα οποία τα καταδικάζουμε. Δεν πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα. Πρέπει να σεβόμαστε τα πόστα μας. Πρόκειται για ένα μικρό παιδί που μπορεί να έβρισε, να είπε διάφορα πράγματα, αλλά σε τέτοια περίπτωση πρέπει κανείς να δίνει τόπο στην οργή», δήλωσε στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης.

Εξάλλου, και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργος Πελεκανάκης, καταδίκασε απερίφραστα το συμβάν. «Εμείς καταδικάζουμε αυτά τα γεγονότα. Τα θεωρούμε απαράδεκτα και δεν έχουν καμία θέση μέσα στον ξενοδοχειακό χώρο. Οτιδήποτε χρειαστεί, εμείς είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δίκιο του εργαζομένου και φυσικά θα είμαι παρών σε οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί η οικογένεια», δήλωσε ο κ. Πελεκανάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News