default-image

Δήλωση σοκ του 17χρονου που έφαγε ξύλο σε ξενοδοχείο

Κρήτη
Δήλωση σοκ του 17χρονου που έφαγε ξύλο σε ξενοδοχείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τον άγριο ξυλοδαρμό του ανήλικου - Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Σκηνές που μοιάζουν σαν να βγήκαν από ταινία εκτυλίχθηκαν προχθές το βράδυ σε μεγάλο ξενοδοχείο της Σταλίδας, όταν τρεις ενήλικες - σύμφωνα με την καταγγελία - “μπουζούριασαν” έναν 17χρονο εργαζόμενο, τον έκλεισαν σε δωμάτιο του ξενοδοχείου και τον έδειραν αλύπητα.

Τα χτυπήματα ήταν τόσο άγρια στο κεφάλι και στα γεννητικά του όργανα, που το παιδί κινδύνεψε.

Το ανήλικο αγόρι μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου σε πολύ κακή κατάσταση. Χρειάστηκε να δοθεί μάχη από τους γιατρούς για να μη χάσει τον έναν όρχι του. Μάλιστα, σαν δράστες του ξυλοδαρμού κατηγορούνται ο διευθυντής Προσωπικού με τον αδελφό του και ένας ακόμη εργαζόμενος!

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, υπήρξε σύλληψη ενός άνδρα και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ενώ αναζητούνται δύο ακόμη άτομα.

Σύμφωνα, επισης, με όλες τις πληροφορίες, αλλά και την επώνυμη καταγγελία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιου Βοργιά, φαίνεται πως η επίθεση τριών ενήλικων ατόμων εναντίον ενός... ανηλίκου έγινε κάπου σε χώρο δουλειάς της ξενοδοχειακής μονάδας.

Όταν, λοιπόν, ο 17χρονος στην αρχή της επίθεσης άρχισε να φωνάζει και να ζητάει βοήθεια από εργαζόμενους και πελάτες του ξενοδοχείου, οι τρεις άνδρες τον έπιασαν και τον οδήγησαν σε ένα δωμάτιο, που αποτέλεσε στη συνέχεια και το κολαστήριό του...

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η οικογένεια του νεαρού, ο ίδιος τρομαγμένος, μετά την επίθεση και τον ξυλοδαρμό, μπήκε στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ για να έρθει στο Ηράκλειο. Ήταν όμως σε πολύ κακή κατάσταση. Ο οδηγός τού λεωφορείου λειτούργησε όπως έπρεπε. Κάλεσε το ασθενοφόρο, που τον παρέλαβε από τον σταθμό του ΚΤΕΛ και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οργισμένος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου βρέθηκε χθες στο Βενιζέλειο την ώρα που χειρουργείτο ο ανήλικος, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να σώσουν τον ένα από τους δύο όρχεις του νεαρού, και την οικογένειά του ακόμη να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη.

Άμεσα για το περιστατικό ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα της Χερσονήσου ενώ ε συλληφθεί ο ένας από τρεις φερόμενους ως δράστες.

Για ποιο λόχο ξυλοκόπησαν τον 17χρονο

Σε αποκαλυπτικές δηλώσεις του στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη», ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς μετέφερε όσα είπε στον ίδιο ο 17χρονος εργαζόμενος ενημερώνοντας παράλληλα πως τελικά ο όρχις του 17χρονου σώθηκε.

«Είμαι εξοργισμένος. Όπως μου ανέφερε ο 17χρονος, οι δύο από τους τρεις, δηλαδή ο διευθυντής Προσωπικού και ένας εργαζόμενος στον χώρο του ξενοδοχείου, έπιναν από το πρωί της ημέρας εκείνης μπίρες και προσπαθούσαν με άσχημο τρόπο να κάνουν τον ανήλικο να πιει κι αυτός μαζί τους. Όταν κάποια στιγμή ο 17χρονος συνέχισε να αρνείται να καταναλώσει αλκοόλ, άρχισαν να τον βρίζουν, με αποτέλεσμα μια κουβέντα που ειπώθηκε και από τη μεριά του 17χρονου να τους εξοργίσει. Κυνήγησαν το παιδί και τότε εμφανίστηκε ο αδελφός τού διευθυντή, ο οποίος δεν ήταν στην παρέα, το έπιασε, το οδήγησε σε ένα δωμάτιο, όπου μετέβησαν και οι άλλοι δύο και άρχισαν και οι τρεις μαζί να το χτυπούν».

Να σημειωθεί, τέλος, πως ο 17χρονος είχε ζητήσει μετά τη λήξη της σύμβασής του να μείνει για δυο-τρεις μέρες στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστεί. Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Βοργιά, για παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο πρόεδρος του ΕΚΗ δηλώνει αποφασισμένος από σήμερα να προβεί σε όλες τις ενέργειες, προκειμένου να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φερόμενοι ως δράστες.

Επίσημη καταγγελία

Εξάλλου, το ΕΚΗ προέβη χθες στην ακόλουθη ανακοίνωση: «Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε σε ξενοδοχείο τουριστικής περιοχής του Ηρακλείου, με θύμα ένα ανήλικο εργαζόμενο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, που έκανε η μητέρα του θύματος στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιο Βοργιά, 3 ενήλικα άτομα χθες το βράδυ (σ.σ. προχθές) ξυλοκόπησαν άγρια τον ανήλικο εργαζόμενο, για άγνωστη αιτία.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Σταλίδας, όπου, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της μητέρας του 17χρονου, οι τρεις άντρες κατάφεραν βίαια και ύπουλα χτυπήματα στο κεφάλι και στα γεννητικά όργανα στον 17χρονο. Το μένος τους ήταν τόσο έντονο, που επειδή ο ανήλικος εργαζόμενος “έκανε φασαρία” τον οδήγησαν σε δωμάτιο του ξενοδοχείου, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί από τους πελάτες του ξενοδοχείου και τους υπόλοιπους εργαζομένους.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 17χρονος κατόρθωσε να ξεφύγει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου και σε κατάσταση σοκ μπήκε σε λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, ώστε να επιστρέψει στο σπίτι του, στο Ηράκλειο. Ο οδηγός του λεωφορείου, βλέποντας τον ανήλικο χτυπημένο και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, προκειμένου να παραλάβει τον νεαρό εργαζόμενο και να τον μεταφέρει στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Άμεσα ενημερώθηκε η οικογένεια του θύματος, με τη μητέρα του 17χρονου να προχωρά σε καταγγελία εις βάρος τριών ενήλικων ατόμων, στο Α.Τ. Χερσονήσου.

Άμεσα, όμως, ενημερώθηκε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, προκειμένου να εξετάσει τη σοβαρή αυτή καταγγελία, με θύμα τον ανήλικο εργαζόμενο.

Το πρωί (σ.σ. χθες), ο 17χρονος υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, με θετικά αποτελέσματα, ενώ η Αστυνομία αναζητάει 3 ενήλικες άνδρες, ως δράστες της επίθεσης.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η μητέρα του ανήλικου στον πρόεδρο του ΕΚΗ, ένας από τους δράστες φέρεται να είναι στέλεχος της Διεύθυνσης Προσωπικού του ξενοδοχείου, που μαζί με τον αδερφό του, ο οποίος επίσης εργάζεται στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, και έναν φίλο τους χτύπησαν βάναυσα τον 17χρονο.

Το ΕΚΗ καταδικάζει το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και καλεί τη Διεύθυνση του ξενοδοχείου και εξετάσει τη σοβαρή αυτή καταγγελία και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους συνεπλάκησαν στην επίθεση εις βάρος του ανήλικου εργαζομένου».

Σιωπή και οργή στην τοπική κοινωνία

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στη Σταλίδα για το περιστατικό επικρατεί σιωπή. Είναι σιωπή από άγνοια ή από φόβο; Δεν μπορέσαμε να μάθουμε τίποτα από την τοπική κοινωνία. Ακόμα και εργαζόμενος στο ίδιο ξενοδοχείο έλεγε χθες πως, αν είχε γίνει κάτι τέτοιο, θα το είχε και ο ίδιος μάθει. Και σίγουρα θα είχε βουίξει το ξενοδοχείο.

Αν έγιναν τα γεγονότα έτσι όπως τα περιγράφει ο ίδιος ο 17χρονος, είναι απολύτως λογικό να μην έχει πάρει χαμπάρι κανείς απ’ το ξενοδοχείο. Αφού τον έπιασαν, τον έσυραν μέσα σε δωμάτιο για να τον χτυπήσουν χωρίς να γίνει αντιληπτή η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά τους.

Ήταν για λόγους δουλειάς; Ήταν για λόγους προσωπικούς; Είπε κάτι ο νεαρός που οι ίδιοι το θεώρησαν ως προσβολή; Όλα διερευνώνται και όλα θα βγουν στο φως, όπως αναμένεται, από σήμερα και μετά, για την υπόθεση αυτή, που από την πρώτη στιγμή δημοσιοποίησής της μέσω του neakriti.gr και της “ΚΡΗΤΗ ΤV” χθες το βράδυ προκάλεσε σάλο και οργή στην τοπική κοινωνία...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News