Δεν έπεφτε καρφίτσα - Πάνω από 8000 σε μία μέρα στο λιμάνι

Κρήτη
Δεν έπεφτε καρφίτσα - Πάνω από 8000 σε μία μέρα στο λιμάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοσμοσυρροή στο λιμάνι του Ηρακλείου- Εντυπωσιακά τα νούμερα των αφίξεων

Η φωτογραφία από τον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας στην προβλήτα IV-V του Ηρακλείου είναι χαρακτηριστική του πλήθους των επισκεπτών. Πάνω από 8.000 πάτησαν σε μια μέρα στο Ηράκλειο, σύμφωνα με αναλυτική ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. 

Την αυλαία προγραμματισμένων προσεγγίσεων τύπου “homeport” στο λιμάνι Ηρακλείου άνοιξε προχθές Τετάρτη το κρουαζιερόπλοιο “Mein Schiff 4” της εταιρείας TUI Cruises, που αφίχθη στο λιμάνι στις 4 το απόγευμα προερχόμενο από τη Μύκονο και παρέμεινε στο Ηράκλειο μέχρι τις 11:59 μ.μ., οπότε και αναχώρησε για το λιμάνι της Λεμεσού. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, μέχρι το τέλος του έτους αναμένονται ακόμη πέντε προσεγγίσεις τύπου homeport.

Ο συνολικός αριθμός επιβιβασθέντων και αποβιβασθέντων του κρουαζιερόπλοιου “Mein Schiff 4” ξεπέρασε τους 5.000 επιβάτες.

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο “Mein Schiff 4”, μήκους 293 μέτρων, προσέγγισε για πρώτη φορά το λιμάνι του Ηρακλείου (maiden call) και αμέσως κατάφερε να αιχμαλωτίσει την προσοχή των διερχόμενων και των επισκεπτών της πόλης, λόγω της επιβλητικότητας και της ομορφιάς του.

Παράλληλα, κατέπλευσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου ακόμη δύο κρουαζιερόπλοια, το “Celestyal Olympia” της εταιρείας Celestyal Cruises και το “Costa Victoria” της εταιρείας Costa Crociere, με περίπου 3.140 επιβάτες συνολικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News