Μεγάλη... πέραση στην Κρήτη το «ναρκωτικό των πλουσίων»

Κρήτη
Μεγάλη... πέραση στην Κρήτη το «ναρκωτικό των πλουσίων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοφιλής παρά την κρίση η κοκαΐνη

Σε μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης έχει παγιωθεί η πεποίθηση ότι η κοκαΐνη είναι το ναρκωτικό των πλουσίων. Η τιμή της εν λόγω ναρκωτικής ουσίας, η οποία διαχρονικά είναι πολύ υψηλότερη από την κάνναβη αλλά και την ηρωίνη, είναι η κυρίαρχη αιτία που έχει σχηματιστεί η συγκεκριμένη πεποίθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, παρά το ότι τα χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας η διακίνηση κοκαΐνης έχει αρκετά πτωτική πορεία, η αλήθεια είναι ότι - και - στην Κρήτη παραμένει δημοφιλής μεταξύ των χρηστών ναρκωτικών. Σε επίπεδο Κρήτης, μπορεί οι εξιχνιάσεις υποθέσεων διακίνησης κοκαΐνης να είναι λιγότερες από τις αντίστοιχες περιπτώσεις χασίς, ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού που μας πέρασε έγιναν ουκ ολίγες συλλήψεις για κοκαΐνη σε διάφορες περιοχές του νησιού μας.

Εξάλλου, πριν λίγα 24ωρα η Αστυνομία προχώρησε στην εξιχνίαση μιας ακόμη υπόθεσης που σχετίζεται με κοκαΐνη. Όπως αναφέρει με σχετική ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ., προχθές Τρίτη αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δύο νεαρούς ημεδαπούς, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν στην κατοχή τους σχεδόν... 100 γραμμάρια κοκαΐνης.

Η σύλληψη των δύο νεαρών, ηλικίας 22 ετών, έγινε προχθές στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου. Το απόγευμα της Τρίτης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου συνέλαβαν τους δύο 22χρονους. Η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι είχε συλλέξει το προηγούμενο διάστημα πληροφορίες σχετικά με τη δράση των νεαρών και προχθές αποφάσισε να “χτυπήσει”.

Στις εξονυχιστικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των νεαρών, η Αστυνομία βρήκε συνολικά 95 γραμμάρια κοκαΐνης, η οποία είχε μοιραστεί σε τρεις συσκευασίες. Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε ακόμη μια ζυγαριά ακριβείας, το ποσό των 410 ευρώ, που φέρεται να προήλθε από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αλλά και μικροποσότητα κάνναβης. Όλα τα έκνομα ευρήματα κατασχέθηκαν από την Αστυνομία. Το ίδιο συνέβη και με δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των 22χρονων.

Οι χρήστες κοκαΐνης είναι - κυρίως - άτομα νεαρής ηλικίας. Αυτό δε σημαίνει ότι το ναρκωτικό δεν έχει “πέραση” και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Εξάλλου, σε αντίθεση με την παγιωμένη “εικόνα” που θέλει τους χρήστες κοκαΐνης να είναι άνθρωποι με οικονομική ευμάρεια και νεαρής ηλικίας, στην πράξη φαίνεται ότι το εν λόγω... στερεότυπο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται απαραίτητα ως θέσφατο.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, οι διωκτικές Αρχές είχαν προβεί σε δύο ακόμη συλλήψεις για κοκαΐνη. Τότε η Αστυνομία είχε περάσει χειροπέδες σε δύο ημεδαπούς άνδρες - ξανά - σε περιοχή του Ρεθύμνου. Αστυνομικοί του ΤΑΕ Μυλοποτάμου είχαν συλλάβει έναν 44χρονο κι έναν 46χρονο. Συγκεκριμένα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν έλεγχο σε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 44χρονος και ο 46χρονος.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκε μια αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητα κοκαΐνης άνω των 50 γραμμαρίων. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ακόμη μικροποσότητα κάνναβης, το ποσό των 500 ευρώ, αλλά και τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων. Εξάλλου, στα μέσα Ιουλίου οι Αρχές συνέλαβαν έναν 64χρονο στο Ρέθυμνο, ο οποίος φέρεται να είχε στην κατοχή του σχεδόν 60 γραμμάρια κοκαΐνης.

Κι άλλες περιπτώσεις

Οι συλλήψεις, πάντως, δεν περιορίστηκαν στο Ρέθυμνο, αφού μέσα στο καλοκαίρι έγιναν κι άλλες συλλήψεις σε Χερσόνησο και Ηράκλειο. Στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Ηρακλείου έκαναν έλεγχο σε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ένας 35χρονος άνδρας, μία 38χρονη γυναίκα και δύο ακόμη κοπέλες 20 και 21 ετών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι τέσσερίς τους πέταξαν έξω από το όχημα ποσότητα κοκαΐνης, λίγο πριν οι αστυνομικοί τούς κάνουν έλεγχο... Συγκεκριμένα, οι επιβαίνοντες πέταξαν στο έδαφος συνολικά 16 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης περίπου 6,6 γραμμαρίων. Εντούτοις, και οι τέσσερις επιβαίνοντες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

Μετέφερε ένα κιλό με το πλοίο της γραμμής

Εξάλλου, η πιο πρόσφατη υπόθεση εντοπισμού ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον περασμένο Μάιο, οπότε και η ΕΛ.ΑΣ. είχε προβεί στη σύλληψη ενός 44χρονου Αλβανού και μίας 32χρονης Ελληνίδας. Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει τότε γνωστά, η 32χρονη, η οποία είχε μεταβεί στα Χανιά με το πλοίο της γραμμής από Πειραιά, μετέφερε μαζί της ποσότητα κοκαΐνης ενός κιλού και 160 γραμμαρίων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 32χρονη επρόκειτο να πουλήσει την κοκαΐνη στον 44χρονο, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ, αφού αμφότεροι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων την ώρα που γινόταν το “νταλαβέρι” και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News