Σταύρος Αραχωβίτης: «Πολιτική μας η βελτίωση του εισοδήματος των παραγωγών

Κρήτη
Σταύρος Αραχωβίτης: «Πολιτική μας η βελτίωση του εισοδήματος των παραγωγών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την έξοδο από τα μνημόνια πρέπει να την απολαύσει όλος ο Ελληνικός λαός».

Με τις παραπάνω φράσεις ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, μιλώντας στον 98,4 δίνει τη γραμμή των προτεραιοτήτων του, λίγο πριν τη συνάντηση του και με τους παραγωγούς της Κρήτης οι οποίοι αναμένεται να τους θέσουν μεταξύ άλλων τα θέματα, της μεταφοράς των προϊόντων, της δακοκτονίας, της φόρμας 6, της σταφίδας, του ΕΛΓΑ, των συνεταιριστικών οργανώσεων, του ασφαλιστικού, φορολογικού.

«Πέραν των όσων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κι αυτών που ήδη εφαρμόζονται με τις ασφαλιστικές εισφορές  όπως και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμένους  αγρότες,  αυτή την περίοδο προωθούμε μία σειρά από νομοσχέδια που θα επιλύσουν βασικά τους προβλήματα» είπε ο Υπουργός.

Αναφορικά με τον «ΕΛΓΑ» είπε ότι εκπονείτε αναλογιστική μελέτη με στόχο ο οργανισμός να κινείται γρήγορα κι ευέλικτα λόγω της κλιματικής αλλαγής για την αποζημίωση των αγροτών. Στις προτεραιότητες και η άρση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Για τη «Δακοκτονία» και το αίτημα το έργο αυτό να εκτελείται με την ανάλογη χρηματοδότηση από τις περιφέρειες , είπε ότι ο πρώτος ψεκασμός θεωρείται ο κρίσιμος κι αυτό λύνεται, ενώ για την  προστασία της «Ξανθής σταφίδας» (σουλτανίνα) διευκρίνισε πως βρίσκεται στα σχέδια του Υπουργείου.

Σε αστοχία που δυσκολεύει ακόμα και σήμερα τους νέους αγρότες απέδωσε τα όσα έγιναν με τη «Φόρμα 6» παρά το γεγονός ότι αναζητείται συνεχώς η πλήρης επίλυση του προβλήματος.

Τέλος ο Σταύρος Αραχωβίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αλλαγές που προωθούνται στο Συνεταιριστικό κίνημα, λέγοντας ότι πρέπει να επιλυθούν πρωτίστως λάθη του παρελθόντος και να κανονιστούν θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος με τα χρέη και τη δέσμευση της προσωπικής περιουσίας πολλών συνεταιριστών.

Τέλος και στο ερώτημα:  τι μπορούν να περιμένουν οι παραγωγοί της Κρήτης τόσο για το φυτικό όσο και το ζωικό κεφάλαιο απάντησε πως σχεδιάζεται η βελτίωση του εισοδήματος τους μέσα από στοχευόμενες πολιτικές.

Π.Ιερωνυμάκης: Ναι μεν αλλά στις δηλώσεις Στ.Αραχωβίτη

«Οι καλές προθέσεις του για εμάς, πρέπει να έχουν τη συναίνεση Υπουργείου Οικονομικών και Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών – Ελαιοκαλλιεργητών  στον 98,4 ο Υπουργός παρά τις καλές του προθέσεις θα κριθεί στην πράξη για την πολιτική του.

Εκτίμησε ότι ο Σταύρος Αραχωβίτης είναι ανοικτός στο διάλογο, αλλά διαφώνησε με τα όσα είπε για τη φορολόγηση καθώς αντί μειώσεων, παραγωγός που δηλώνει πάνω από 25.000 υπερφορολογείται με αποτέλεσμα το εισόδημα του να μην φθάνει για να ζήσει με στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

Ανοικτό για τον ίδιο παραμένει επίσης το θέμα του ΕΛΓΑ αλλά και της δακοκτονίας.

https://www.youtube.com/watch?v=F0mbqjVuBhk?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=0&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News