default-image

Μ.Ορφανουδάκης: Εντός του μήνα το ραντεβού παραγωγών- υπουργού

Κρήτη
Μ.Ορφανουδάκης: Εντός του μήνα το ραντεβού παραγωγών- υπουργού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι ώρα να πάρουμε ότι δικαιούμαστε στην Κρήτη»

Μεταφορικό ισοδύναμο, αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ αναφορικά με τις αποζημιώσεις καθώς κρίνεται δυσκίνητος , φορολογικό κι ασφαλιστικό, στις προτεραιότητες των παραγωγών, φυτικό – ζωικό κεφάλαιο, της Κρήτης που ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη.

Παράλληλα οι παραγωγοί επιχειρούν τη σύσταση παγκρήτιας ομοσπονδίας με στόχο να αναδείξουν και να επιλύσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Είναι ώρα να πάρουμε ότι δικαιούμαστε στην Κρήτη, αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι, είπε ενδεικτικά στον 98,4 ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανόλης Ορφανουδάκης.

Επίσης τέλος Οκτωβρίου αναμένεται στην Κρήτη και κλιμάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο θα εξετάσει παράλληλα με τους φορείς την ένταξη του νησιού στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του εντόμου  «Tuta» που πλήττει την καλλιέργεια της τομάτας. Απορίας άξιο ωστόσο είναι γιατί το νησί παραμένει ακόμα εκτός του προγράμματος, όταν αυτό ισχύσει για την υπόλοιπη Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News